Al 600 deelnemers voor Historische optocht Hoorn 650

ingevoerd op 5-3-2007

Op zaterdag 17 maart barsten de festiviteiten rond het 650-jarig bestaan van Hoorn los. Een spectaculair onderdeel van de officiële opening van het feestjaar is de historische optocht die wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn 650. Al bijna 600 mensen hebben zich voor dit spektakel aangemeld en uiteraard streven wij nog steeds naar 650 deelnemers!

De optocht geeft een tijdsbeeld geeft van de afgelopen eeuwen met mensen in kostuum, met vervoersmiddelen, paarden en gebruiksvoorwerpen en –vooral- met veel muziek. Een kleurrijk spektakel met herauten, monniken, middeleeuwers, gildes, vendelaars, troubadours, juffers in hoepeljurken en met poederpruiken, hippies, vissers, brandweerlieden, allerlei soorten vervoersmiddelen, dames en heren in West-Fries kostuum, kortom, teveel om op te noemen maar een lust voor het oog, trekt door de stad.

Om 13.00 uur vertrekt de optocht vanaf de Oosterpoort voor de rondrit. De route die wordt afgelegd is als volgt:
Grote Oost, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven (met een tussenstop op het Dal), Veemarkt, Noorder Veemarkt, Kleine Noord, Grote Noord en uiteindelijk (rond 15.00 uur) de Roode Steen waar de burgemeester de stadsrechten krijgt aangeboden door de Graaf van Holland.

Onze stadszanger E.J. Fillee zingt ter afsluiting samen met u het stadslied.

Wilt u nog aan de historische optocht deelnemen? Meldt u zich dan snel aan bij evenementen@vansoelen.nl, tel. 0229- 214924. Edith Hartog of Frank Ootes helpen u verder op weg.

Kijk op de website van de Stichting Hoorn 650 voor meer informatie over het feestjaar, www.hoorn650.nl