Gaat Hoorn gratis spaarlampen rondsturen?

ingevoerd op 6-3-2007

Terwijl Hoorn al jaren geen bioscoop meer heeft, lijkt een recente film toch veel invloed in de Coenstad te hebben... Tijdens de Raadsvergadering werd dinsdagavond door D66 een motie ingediend naar aanleiding van het bekijken van een film. Verschillende Hoornse politici hadden de Al Gore-film ”An Inconvenient Truth” (Een ongemakkelijke waarheid) in Enkhuizen gezien en vonden dat er ook in Hoorn iets gedaan moet worden voor een beter klimaat.
 
Enkele raadsleden zagen wel mogelijkheden om de inwoners van Hoorn te voorzien van spaarlampen. Op een vraag van PvdA-raadslid Boersma of er in het stadhuis eigenlijk wel spaarlampen werden gebruikt, kwam echter geen helder antwoord...

In de motie van D66 werd het College van B&W gevraagd om samen met de Milieudienst West-Friesland de mogelijkheden te onderzoeken naar voorlichting van inwoners en bedrijven en ook naar maatregelen tegen CO2- uitstoot. Een meerderheid van de Raad steunde de motie.

De CDA-fractie plaatste bij monde van raadslid Van der Tuin enkele kanttekeningen. Het leek nu wel erg een ’film-hype’ en het stroomverbruik van Al Gore lag 10 x hoger dan dat van de gemiddelde Amerikaan. Ook was het niet gelukt om energiezuinige woningen in Bangert-Oosterpolder te laten bouwen.

Wethouder Van der Maat kondigde nog aan dat de Hoornse schooljeugd de Al Gore-film in april kan bekijken, niet in een bioscoop, maar in de Hoornse schouwburg.

Reacties
Reactie: (nutteloos)
9-3-2007, 16:23
echt nutteloos

Reactie: (D1RK)
9-3-2007, 15:33
De goedkoopste spaarlamp met het hoogste rendement is ....
De TL buis van 18 of 36 Watt!
Die opgevouwen propjes, met voorschakelaars en starters die je telkens weg moet gooien!
Geen 3000 tot 8000 uren, maar tenminste 10.000 uur en vaak wel zwarte kontjes hebbende soms 25.000 uren....
Door stickers met datum te plakken heeft mijn werkgever gekeken welk merk het langste mee ging, het was eenmalig 5 merken, 5 dozen, en helaas zijn er slechts nu 3 gesneuveld, dus de uitslag kan nog jaren duren!
Door zelf ook maand+jaar erop te zetten zie je of die belofte klopt, enkele merkloze spaarlampen waren binnen half jaar stuk!
Dit was van Zeeman, beter in onderbroeken, en .... ook ooit die batterijen gehad, nooit meer...

Reactie: (Sabine)
7-3-2007, 16:56
Inderdaad zijn spaarlampen duurder dan gewone lampen. (al krijg je steeds meer goedkopere b-merken op de markt). Maar daar staat wel tegenover dat je energierekening beduidend naar beneden gaat.

Reactie: (Huesje)
6-3-2007, 23:24
Citaat: "Enkele raadsleden zagen wel mogelijkheden om de inwoners van Hoorn te voorzien van spaarlampen." Einde citaat.

Doet u mij maar, setje van 6 of zo. Duur genoeg die lampjes. Zulke oprispingen na het zien van een film gaan we in de gaten houden. :) Beetje compensatie mag wel eens een keertje. Burgers betalen al vet voor al dat milieuvriendelijk gescheiden afval. ’k Vind het allemaal mooi hoor maar kost ons als burger klauwen vol met geld. Hoe schoner we worden hoe dunner m’n beursje. Maar goed, ik zie het Hoorns gemeente(spaar)lampje, met speciale opdruk wellicht (Eenhoorntje > promotie-ideetje?), met grote belangstelling tegemoet.