Drie inbraken in Hoorn

ingevoerd op 7-3-2007

Op woensdagmorgen werd in Hoorn drie maal ingebroken. Een maal in een woning en twee maal in een bedrijf. De inbraken werden vermoedelijk gepleegd door dezelfde daders die op een zwarte bromfiets of scooter reden. Het ging om twee personen die donker waren gekleed en mogelijk bivakmutsen droegen.

Omstreeks 02.30 uur werd een poging gedaan in te breken in een winkel aan de Kleine Noord in Hoorn. De daders probeerden eerder in de nacht al een raam te forceren. Waar dat toen niet lukte, sneuvelde het winkelraam om 02.30 uur wel onder het geweld van een tegel. De daders hebben, voor zover bekend, echter niets buit gemaakt.

03.45 uur werd gepoogd in te breken in een bedrijfspand aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg. Hier werd door de daders een raam ingegooid. Zij kwamen echter niet verder omdat achter dit raam een rolluik zat.
Omstreeks 04.50 uur werd ingebroken in een woning aan het Jeudje in Hoorn. De bewoner werd rond die tijd wakker van glasgerinkel. Het voorraam van de woonkamer bleek ingegooid te zijn met een tegel. Uit de woning werd een laptop gestolen die vlak bij het raam stond. Vermoedelijk hebben de daders de laptop vanaf de straat door het raam kunnen pakken.