Jeugd strijdt om Deen Cup

ingevoerd op 9-3-2007

FC Volendam heeft nogal wat initiatieven ondernomen om de jeugd van Noord-Holland bij de FC te betrekken. Het belangrijkste initiatief is de Deen Cup. Al het derde jaar op rij is de Deen Cup een perfect één-tweetje tussen Deen Supermarkten en FC Volendam. Welk klein voetballertje droomt er nu niet van om in een groot stadion te mogen voetballen? De Deen Cup geeft hem die kans. Voorafgaand aan de thuiswedstrijden van FC Volendam strijdt een groot aantal Noord-Hollandse amateurclubs in het Kras Stadion in Volendam om de Deen Cup. En dat gaat er fanatiek aan toe!

De E1 van ODIN ’59, Purmersteijn, Always Forward, VIOS Warmenhuizen, VV SRC, Hollandia Tuitjenhorn, Westfriezen, De Zouaven, RKAV Volendam, EVC, SV Meervogels ’31 en Schagen waren woensdagmiddag 7 maart te gast in het Kras Stadion. Bij elkaar zo’n 175 profvoetballertjes in de dop vochten om een plek in de kwart- en halve finale van de Deen Cup. Ieder team stond onder begeleiding van minimaal twee selectiespelers van FC Volendam. En zo streden de kinderen voor elke meter, onder toeziend oog van onder andere Peter Wijker, Jack Tuijp en trainer Stanley Menzo.
De teams die woensdag een ronde verder zijn gekomen zijn: Purmersteijn, VIOS Warmenhuizen, Hollandia T., Westfriezen, RKAV Volendam en SV Meervogels ’31. Na afloop van de wedstrijden gingen alle teams nog op de foto met de spelers van FC Volendam. Tenslotte kregen alle kinderen patat en een flesje AA Drink uitgereikt door de selectiespelers.

De Deen Cup is een onderdeel van de Stichting Deen Jeugdsponsoring, de stichting die jaarlijks ook de Sponsoractie organiseert in alle filialen van Deen Supermarkten. Tijdens deze sponsoractie ontvangen ruim 300 verenigingen honderden tot duizenden euro’s aan sponsorgelden.

De Deen Cup competitie is opgezet door Deen Supermarkten en FC Volendam voor de E-pupillen van voetbalclubs uit Noord-Holland. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Kras Stadion van FC Volendam, voorafgaand aan de thuiswedstrijden van FC Volendam. Via ieder filiaal van Deen wordt een amateurclub uitgenodigd voor de voorwedstrijden.

De Deen Cup wordt normaliter op vrijdagavond om 18:30 uur gespeeld op halve velden, iedere ronde dus twee wedstrijden. Te beginnen met drie penalty’s en vervolgens om en om tot er een penaltywinnaar is. Indien de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, is de winnaar die club, die de strafschoppen het best heeft benut. De teams voetballen in het tenue van FC Volendam.

De teams die hun wedstrijden winnen, gaan een ronde verder en komen later in het seizoen terug. Na de wedstrijden gaat de jeugd op de foto met twee selectiespelers van FC Volendam. Daarna kunnen ze met familie en begeleiders de wedstrijd van FC Volendam bijwonen.