Per Museumkaart op reis met de Museumstoomtram

ingevoerd op 12-3-2007

Met ingang van het seizoen 2007 kunnen houders van de Museumkaart gratis gebruik maken van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Het museum heeft de kaart ingevoerd, omdat het hiermee verwacht een grotere landelijke groep cultuurhistorisch geïnteresseerden beter te kunnen bereiken.

Gratis reizen
Met de Museumkaart kunnen ruim 400 musea in Nederland gratis worden bezocht. Houders van de Museumkaart hebben vanaf 2007 ook gratis toegang tot het werkplaatsterrein te Hoorn, waar de stoomlocomotieven zijn opgesteld, en reizen gratis met de stoomtram- en bootdiensten waarvan de data en tijden genoemd zijn in de dienstregeling. Zie hiervoor www.museumstoomtram.nl of tel. 0229-214862.

Dit betekent dat voor de Museumkaarthouders de dagkaart Historische Driehoek (stoomtram tussen Hoorn en Medemblik en boot tussen Medemblik en Enkhuizen) en het vervoersbewijs voor de korte middagrit Stoomtram 1926 kosteloos verkrijgbaar zijn. Voorwaarde is dat de kaarthouder zijn bezoek begint in Hoorn. Voor speciale ritten, evenementen, dinerritten en arrangementen geldt voor houders van de Museumkaart een toeslag.

De aansluitende reis per NS Hoorn-Enkhuizen v.v. maakt de Historische Driehoek compleet en is niet inbegrepen: volwassene: € 3,50, kind 4-11: € 2,-. Museumkaarthouders kunnen het toegangs- en vervoersbewijs aan het loket van het tramstation te Hoorn verkrijgen. Vanzelfsprekend blijven de Dagkaart en de voordelige Gezinskaart ook in 2007 gewoon verkrijgbaar bij het bezoek aan de Museumstoomtram!

Eerste mogelijkheid
De eerste mogelijkheid om gebruik te maken van de Museumkaart, zijn de winterse weekendritten, waarmee de Museumstoomtram het seizoen in 2007 opent. Vanaf 17 maart iedere zaterdag en zondag per stoomtram en boot door de Historische Driehoek Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. De stoomtram uit Hoorn en de boot uit Enkhuizen vertrekken om 12.00 uur en geven in Medemblik aansluiting.

Meer informatie:
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Station stoomtram bevindt zich op hetTransferium parkeerterrein
0229-214862
info@museumstoomtram.nl