Mishandeling Hoorn in Ter Plaatse

ingevoerd op 12-3-2007

Op woensdagavond 14 maart wordt in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland aandacht besteed aan een ernstige mishandeling die in Hoorn plaatsvond op zaterdagavond 24 februari.
Die avond is rond 23.30 uur een 19-jarige man zo ernstig mishandeld dat hij er een gecompliceerde kaakbreuk aan overhield. Hij werd ogenschijnlijk om niets geslagen door een hem onbekende man.
 
Het slachtoffer stond, samen met een ook 19-jarige vriend uit Hoorn, op de Boeier toen er ongeveer 5 auto’s met jongelui voorbij kwamen. Vanuit de auto’s klonk dronkemansgeschreeuw. De voertuigen verdwenen om de hoek van de straat maar kort hierna kwam een man vanuit de richting waar de auto’s de hoek omgingen aanlopen. Hij liep op de jongens af en vroeg wat ze moesten. Voordat ze een antwoord konden geven werd de man agressief en probeerde de jongens te pakken. Een van hen zag kans weg te lopen, maar de ander kreeg een harde vuistslag in zijn gezicht. Inmiddels stonden er ook enkele andere personen omheen. De omstanders riepen naar de dader: ‘Marc, doe even normaal’. Hierna zag het slachtoffer kans om weg te komen en verdween de groep. Het slachtoffer belde met zijn vriend aan bij een omwonende en er werd een ambulance en politie opgeroepen. Het 19-jarige slachtoffer bleek door de klap zijn kaak op twee plaatsen gebroken te hebben en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is inmiddels geopereerd, maar kan tot nu toe geen gewoon voedsel eten en zal ook de komende tijd leven op astronautenvoedsel. Daarnaast heeft het slachtoffer een emotionele klap te verwerken gekregen.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement:
Blanke man, leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte ongeveer 1,93 meter, lang stevig en niet dik postuur, donker kort haar met gel. Hij droeg een bruin leren jack tot op de heup en een donkerkleurige broek.
De politie zoekt mensen die getuigen zijn geweest van dit misdrijf. Ook is zij op zoek naar mensen die menen het signalement ter herkennen van deze verdachte die mogelijk ‘Marc’ heet. Daarnaast is de politie dringend op zoek naar de mensen die de verdachte hebben gemaand tot het stoppen van het geweld.
Een ieder die informatie kan verschaffen over dit misdrijf wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Hoorn: 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Het opsporingsprogramma op TV-Noord-Holland wordt woensdag om 17.30 uur uitgezonden. Vanaf 19.30 uur wordt de uitzending ieder uur herhaald. Er zal een uitgebreide reconstructie van dit misdrijf worden getoond.

Reacties
Reactie: (Jay)
13-3-2007, 09:18
Ik ben blij dat er zoveel ruchtbaarheid aan de zaak gegeven wordt. Wellicht dat ze dat misselijk stuk ellende dan gauw in zijn kraag vatten.