Coalitie van VVD, PvdA, CDA en Groen Links in Noord-Holland?

ingevoerd op 13-3-2007

De VVD heeft dinsdagavond bekend gemaakt nader onderzoek te willen doen naar een coalitie van VVD, PvdA, CDA en Groen Links. Dit heeft VVD-lijsttrekker Ton Hooijmaijers in het Provinciehuis in Haarlem bekend gemaakt. Na de Statenverkiezingen van vorige week werd de VVD met 13 zetels de grootste partij in Noord-Holland.

Afgelopen dagen heeft Hooijmaijers met alle partijen een gesprek gehad. De gesprekken hadden een verkennend doel. ‘Ik wilde graag van de partijen weten of ze met ons willen samenwerken, waar de grootste pijnpunten liggen en wat hun ideale coalitie is. Met alle partijen is constructief overleg geweest en niemand heeft samenwerking uitgesloten,’ aldus de VVD-lijsttrekker.

Op basis van de programma’s is echter gebleken dat er grote verschillen in wensenlijstjes tussen sommige partijen zitten. De grootste overeenkomst in wat er de komende vier jaar moet gebeuren in de provincie, zit tussen VVD, PvdA, CDA en GL.

De komende tijd gaan werkgroepen van deze partijen aan de slag om nader tot elkaar te komen. Op basis van de resultaten van deze werkgroepen wordt bekeken of er een volgende stap kan worden gemaakt. Hooijmaijers wordt formateur bij de onderhandelingen.