Laatste vaarvakantie voor bewoners Omringhuizen

ingevoerd op 14-3-2007

Voor de laatste keer schepen 50 bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen van Zorggroep De Omring zich in op hospitaalschip “Prins Willem Alexander”. Maandag 19 maart vetrekken ze richting Tiel om op vrijdag 23 maart vanuit Zaandam terug te keren in Enkhuizen. Deze vaarvakantie, waar bewoners enorm van genieten, wordt hierna helaas niet meer georganiseerd.
 
Traditie doorbroken
De bootreis is inmiddels een traditie geworden binnen De Omring. In voorgaande jaren werd deze ook al aangeboden aan de bewoners van Omringhuizen. De reis is steeds voor herhaling vatbaar gebleken. De deelnemers waarderen het zeer. Dit geldt ook voor de medewerkers en vrijwilligers die aan boord hun handen uit de mouwen steken om er voor de mensen een plezierige vakantie van te maken. Vanwege de hoge kosten heeft De Omring echter moeten besluiten, dat dit de laatste reis zal zijn.

Extra handen
Dat wil niet zeggen, dat men van plan is om deze keer minder plezier te hebben. Integendeel, medewerkers en vrijwilligers gaan er alles aan doen om het de deelnemers naar de zin te maken. Bijzonder is, dat ze daarin worden bijgestaan door vier leerlingen van het Horizon College, die een zorgopleiding volgen. Deze extra handen zijn erg welkom tijdens de reis. Tegelijkertijd biedt het de leerlingen een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen.

Inschepen
Op zondag 18 maart wordt ingescheept in de haven van Enkhuizen. Maandag 19 maart vertrekt de boot al om 08.00 uur. Eindbestemming voor die dag is Tiel om de volgende dag door te varen naar Zierikzee. Voor woensdag staat Rotterdam op het programma om een dag later Zaandam aan te doen en tenslotte op vrijdag 23 maart terug te keren in Enkhuizen.

Sponsors
Om de reis voor de deelnemers betaalbaar te houden zijn sponsors benaderd met het verzoek een bijdrage te leveren. In verschillende vormen is aan dit verzoek gehoor gegeven. Zo neemt LIPS de gehele verzorging van het linnengoed voor haar rekening en stelt de Thuiszorgwinkel gratis tilliften en ander materiaal ter beschikking. Univé Hollands Noorden neemt de kosten op zich voor een optreden van Shantykoor Neptunus in Zierikzee. Daarbij trakteert Univé de gasten ook nog eens op een Zeeuwse Bolus bij de koffie. Kimberley & Clark en DA-drogist De Jong uit Medemblik dragen er gezamenlijk aan bij dat de deelnemers een verwenmiddag tegemoet kunnen zien. De meereizende medewerkers en vrijwilligers zorgen tot slot voor een prijs voor de Bingo.

Reacties
Reactie: (Huesje)
15-3-2007, 08:39
Quote: "Vanwege de hoge kosten heeft De Omring echter moeten besluiten, dat dit de laatste reis zal zijn."

Dit soorten berichten maken mij alijd behoorlijk pissig, if you don’t mind... Heb nou echt niet het idee met een armlastige organisatie van doen te hebben.

We gooien er nog een quote tegenaan: "De West-Friese Zorggroep De Omring en Corbis Plus hebben het voornemen te fuseren op 1 juni 2007. Op die datum ontstaat dan een krachtige zorgaanbieder in Noord Holland met een brede keuze aan zorg, service en diensten. Door de fusie verwacht men de kwaliteit van zorg en innovatie te vergroten." Bericht is te lezen op: http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&news_id=50382&newsPg=4

Dus met al die nieuwe initiatieven én met behulp van vrijwilligers, waar bewoners enorm van genieten zoals De Omring zelf omschrijft, is het niet meer mogelijk een vaarvakantie te organiseren? Kom op zeg, het is een verkeerde invulling van prioriteiten stellen, want waarom kan Stichting De Zonnebloem dat wel, alwaar de bodem van de geldput altijd te zien is...

Kijk eens eens verder dan uw vast wel efficiente boekhouding en praat eens met mensen die jarenlang ervaring hebben met dit soort broodnodige uitjes, en schrijf nog meer sponsors aan. Wees eens creatief ipv alleen maar naar een kosten-baten-analyse te kijken, echte zorg gaat verder...