Werk aan de weg

ingevoerd op 19-3-2007

Molenbuurt Grote Waal
In de molenbuurt van de Grote Waal (Houtzaagmolen, De Wieken, Het Gangwerk, De Vang en Het Kruiwerk) is een aannemer woensdag 14 maart begonnen met het kappen van de bomen. De bomen worden eerst tot zo’n anderhalve meter boven de grond gekapt. Daarna verwijdert de aannemer per straat de rest van de boom en herstelt hij de bestrating. Daar waar bomen of beplanting terug kunnen komen en op nieuwe locaties combineert de aannemer de werkzaamheden met groot onderhoud aan de bestrating. In sommige straten worden extra parkeervakken aangelegd. De bewoners krijgen van tevoren bericht van de aannemer wanneer er werkzaamheden in hun omgeving plaats gaan vinden. Als alles volgens plan verloopt, zijn de kap- en bestratingswerkzaamheden voor de zomervakantie afgerond. In het plantseizoen (november tot februari) wordt de nieuwe beplanting aangebracht.

Kermis Kersenboogerd
Van 21 tot en met 25 maart is er kermis op een deel van het Aagje Dekenplein en Betje Wolffplein in de wijk Kersenboogerd. De kermis is geopend van 13.00 tot 23.00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur). Auto’s parkeren kan tijdens de kermisperiode op het parkeerterrein bij het wijkcentrum, sporthal De Kers, stationsgebied, gedeelte Betje Wolffplein en Aagje Dekenplein en achter Deen. De alternatieve parkeerlocaties zijn aangegeven met borden. Op de Marquettegracht (naast het parkeerterrein) geldt tijdelijk een parkeerverbod.

Fietsenrekken Noorderveemarkt
De bestaande onveilige fietsenrekken aan de Noorderveemarkt worden vervangen door ‘Tulip’-fietsenrekken die voldoen aan het FietsParkeur. Ook worden de bestaande lichtmasten vervangen en uitgebreid met Oudhollandse armaturen.
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, gaan van start in de week van 26 maart en zullen circa 4 weken duren. Op informatieborden zal te lezen zijn welke fase wanneer wordt uitgevoerd. Fietsen kunnen tijdens de op de borden aangegeven periode niet in de betreffende rekken worden geplaatst. Fietsen die tijdens de werkzaamheden in de rekken staan worden verwijderd. Op de borden bij de stalling staat aangegeven waar verwijderde fietsen opgehaald kunnen worden.