Hoornse mishandeling in Opsporing Verzocht

ingevoerd op 27-3-2007

Op dinsdagavond besteed het opsporingsprogramma “ Opsporing Verzocht’  van de Avro aandacht aan de mishandeling van een 24-jarige vrouw uit Hoorn op de Holenweg in haar woonplaats. De vrouw fietste in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari omstreeks 03.30 uur over het fietspad van de Holenweg naar de fietsbrug over de Provincialeweg S9. Op het fietspad stond een man. Toen de vrouw ter hoogte van deze man fietste, draaide hij zich om en sloeg de vrouw met een stuk hout, mogelijk een honkbalknuppel, in het gezicht. De vrouw fietste gewond door maar zakt vlak bij de flat waar zij woont in elkaar.
In Opsporing Verzocht wordt een reconstructie getoond van het misdrijf en van de route die de fietsende vrouw heeft afgelegd vanuit het centrum van Hoorn naar haar woning.
De politie zoekt eventuele getuigen van dit misdrijf, met name een man die het slachtoffer bij de Emmalaan tegenkwam. Deze man heeft het slachtoffer aangeboden met haar mee te fietsen. De politie is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.