Burgemeester wil ’t Hoornse Veerhuis voor jaar sluiten vanwege drugs

ingevoerd op 5-4-2007

Café ‘t Hoornse Veerhuis aan de Dubbele Buurt moet voor een jaar dicht. Dat heeft de eigenaar en exploitant van het café vandaag te horen gekregen. Aanleiding: de aanwezigheid van soft- en harddrugs. De eigenaar/exploitant krijgt een week de tijd om op de aangekondigde sluiting te reageren. Naast Café ‘t Hoornse Veerhuis is overigens een coffeeshop gevestigd die gedoogd wordt.
 
Bij een inval door de politie is vorige maand  5 gram cocaïne en bijna 150 gram hasjiesj gevonden. Er waren al langer klachten over ernstige overlast op straat en in het café. Vanaf augustus werd het café streng in de gaten gehouden. Vanaf die periode ook dateert een samenscholingsverbod voor dit gebied van 22.00 tot 04.00 uur. Ondanks de maatregelen en indringende gesprekken met de exploitant verbeterde de situatie niet. Integendeel zelfs.

De maatregel om het café te sluiten is het rechtstreekse resultaat van het nieuwe en aangescherpte Hoornse coffeeshopbeleid. Dit beleid is in 2005 door de Hoornse gemeenteraad vastgesteld. Het aantal officieel gedoogde coffeeshops is daarbij teruggebracht tot twee. Voor de gehele horeca kwamen er strengere regels met duidelijke sancties. Bij zeer ernstige overlast en/of verkoop van soft- en harddrugs zou onmiddellijke sluiting met 12 maanden het gevolg zijn. Café ’t Hoornse Veerhuis behoort niet tot de twee officieel gedoogde coffeeshops in Hoorn.

Het is voor de tweede keer sinds de invoering van het nieuwe coffeeshopbeleid dat de burgemeester van zijn bevoegdheid gebruik maakt om tot onmiddellijke sluiting over te gaan. In 2006 is de growshop Greenline op last van de burgemeester voor een jaar gesloten. Reden voor de sluiting was de aanwezigheid van een zeer grote hoeveelheid drugs.

Reacties
Reactie: (jammer hoor)
21-4-2007, 10:06
16 dagen later en die klote tent is nog steeds open sluiten die hap en snel graag gisteren heb ik nog iemand zien handelen in harddrugsin het veerhuis en die coffeeshop er naast moeten ze ook eens een keer alle klanten van de shop controleren op harddrugs en niet alleen controlle’s op het aantal grammen wat ze mogen verkopen

Reactie: (Onno Beton)
13-4-2007, 05:27
Ik vind dat deze burgemeester ’gesloten’ moet worden
i.v.m. betonoverlast in Hoorn ten koste van de laatste stukjes groen....

Reactie: (Huesje)
10-4-2007, 21:05
Ben het eigenlijk wel met Nosfaratu eens. Het is allemaal halfslachtig en mosterd na de maaltijd. Verander de wet in verboden of toestaan < onder voorwaarden dan, dus alleen verkoop in Coffeeshops. Mijn mening: plaats die Coffeeshops dichter bij politieposten en controleer meer in café’s én bij scholen, ook daar wordt flink gedeald.

Ben het trouwens spuugzat dat gerook van dat spul overal. Vaak zitten er een mensen (jongeren) stickies te roken in een bushokje, dan sta ik liever buiten maar balen als het regent. Ook onze portiek is gewild, heb het hart niet er wat van te zeggen, een grote bek kan je krijgen. Heb standaard een sjaaltje in m’n jaszak om voor neus en mond te houden, ik word er nl straalmisselijk van én urenlang koppijn.

Eigenlijk vind ik dat softdrugs verboden moeten worden maar is nauurlijk totaal ’not done’ omdat te uiten en mogelijk is het niet meer terug te draaien. Het is onderdeel van de Nederlandse cultuur geworden, helaas.

Reactie: (nosfaratu)
10-4-2007, 16:09
Waar hebben wij het eigenlijk over? Over iets wat sowieso strafbaar is, ongeacht de plaats van handeling. Gedogen is een typisch Nederlands woord en wordt graag gehanteerd door onze bestuurders die continu achter de feiten aanwaggelen. Er bestaat niet iets half-strafbaar. Of het is strafbaar (dus toegestaan) of het is niet strafbaar (dus niet toegestaan).

Reactie: (bij klas )
9-4-2007, 09:10
en je vangt bij klaas op zijn zolder een plantage :P

Reactie: (klaas)
8-4-2007, 23:00
het is beter dat de gemeente een inval doet in de coffeeshop dan vang je meer

Reactie: (Braas)
7-4-2007, 07:55
Vroeg thuis Ted ,was er niks te snuiven in het Bruintje.
Wat gun jij mensen allemaal rare dingen terwijl je ze niet eens kent.

Reactie: (Ted van Lieshout)
7-4-2007, 00:56
Nou mijnheer Braas (ja ik heb nog wel enoge fatsoensnormen), gezien de vorm van je reactie lijkt het me meer dan prima dat er een coffeeshop op Hoorn 80 komt. Het liefst naast jouw pand. Hoef jij de stad niet meer in. Want je klinkt behoorlijk stoned. Of praat je altijd zo raar ?

Reactie: (nik)
6-4-2007, 22:57
Iemand anders overlast wensen om er zelf maar van af te zijn? Dan moet je maar niet in de buurt van de coffeeshops komen ted. Zet die coffeshop dan gewoon neer in een weiland, kunnen ze weinig schade aanrichten en genoeg ruimte voor scooters en brommertjes, dat beter inplaats van op een plek waar mensen al veel overlast hebben nog meer overlas te creëren.

Reactie: (Braas)
6-4-2007, 21:39
Zeg van Lieshout kan die coffeshop niet bij jou in de straat komen.
Op Hoorn 80 hebben we al genoeg overlast met inbraken e’d.
Dus als je een reactie geeft lul dan niet zo slap.

Reactie: (belachelijk)
6-4-2007, 18:23
In de coffeeshops wordt ook harddrugs verkocht, niet alleen weed en hasj.

Reactie: (Ted van Lieshout)
6-4-2007, 17:44
Segene die voor mij heeft gereageerd heeft wel een alnge naam pfffff..... Enfin to the point. Allereerst is het bewezen dat de coffeshops in het centrum van Hoorn voor veel overlast zorgen. In ieder geval een klein deel van de bezoekers zorgen voor een groot deel van de overlast. Dat het Veerhuys dicht moet is niet meer dan terecht, maar Onno heeft gelijk dat de gemeente eerst maar eens moet beginnen met de coffeeshops te sluiten of te verplaatsen naar Hoorn 80. Trouwens, ik was laatst in Bruintje, kreeg de cocaine bijna door mijn strot geduwd door een agressieve jongen van marokkaanse afkomst (ja ik weet het, komen weer veel reacties op, het was helaas wel zo). Laten ze die tent ook maar sluiten. En zo’n gemiddelde vrijdag/zaterdagnacht omstreeks 24.00 uur bij het parkeerterrein van de McDonalds doen pijn aan je ogen van de deals die jaar daar met de xtc pillen ziet. Maar ja, als je belt heeft de politie geen mankracht. Het zou goed zijn als de gemeente en de politie haar horizon wat verbreed op dit gebied. Dit is overigens een goed klein stapje. Nu de grote passen nog.

Reactie: (aan onno , belachelijk en bob )
6-4-2007, 13:10
wat een commentaar.
en het is terecht dat het veerhuis dicht gaat moet de eigenaar maar beter in zijn kroeg handhaven want er woord ook illegaal gegokt en dan moet je niet gaan zegen dat het niet zo is want het is wel degenlijk zo ik gokt te ook wel eens daar .
en de racende scooters is een probleem voor heeel hoorn en daar buiten de coffeeshop is daar niet de overlast van .
en de coffeeshop woord gecontroleerd op de hoeveelheid weed en hasj en dat de gasten van de coffeeshop bij de veerhuis naar binnen gaan is het een probleem voor de eigenaar van het veerhuis .
en bob weet je wat een junk is . nee zekker dacht ik al en onno die kogels kon je ook bij het veerhuis verwachten maar daar waren ze niet en hij vond ze bij die eet tent NAAST de coffeeshop DUS de coffeeshop staat buiten die schiet partij
.

Reactie: (Belachlijk)
5-4-2007, 18:13
Dit is belachelijk dat het Hoornse verhuis dicht moet, terwijl de coffeeshop der naast zit ga daar eens een kijkje nemen als Gemeente ambtenaren, kijk daar is wat daar allemaal gebeurt en niet in het hoornse verhuis..!!

Reactie: (bob)
5-4-2007, 16:54
ik sluit me geheel aan bij dit bericht
het is van de gekke dit sluiten en een junkhok openlaten

Reactie: (Onno)
5-4-2007, 16:48
HU?? Wel een kroeg sluiten vanwege drogsoverlast maar een naastgelegen coffeeshop open laten?? Hoeveel krijgt de gemeente betaald van deze shop om maar vooral door te mogen gaan...ik ben de, persoonlijke, mening toegdaan dat het zittende college al die shops maar eens moet sluiten, als je op het kerkplein al niet eens meer rustig op een terrasje kan zitten wegens de kogels die om je oren vliegen over racende scooters, dubbel geparkeerde auto’s...