Mishandeling in Hoorn op herhaling

ingevoerd op 10-4-2007

Op woensdag 11 april besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan twee Hoornse zaken: de mishandeling van een 24-jarige vrouw op de Holenweg in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari en een inbraak in scholengemeenschap ’de Titaan’  aan het Dampten op dinsdag 13 februari. De eerste uitzending van Ter Plaatse is op woensdagmiddag 17.30 uur. Vervolgens wordt het programma regelmatig herhaald gedurende de woensdag en de donderdag.
 
De mishandeling van de 24-jarige vrouw werd al eerder getoond in het programma Opsporing Verzocht van de Avro. In het programma werd in een reconstructie getoond hoe de vrouw over het fietspad aan de Holenweg, tussen de sauna en het viaduct over de Provincialeweg, fietste. Hierbij passeerde zij een man die de vrouw met een stuk hout of een knuppel vol in het gezicht sloeg. De vrouw liep hierbij ernstig letsel aan haar gebit op. Ondanks de indrukwekkende reconstructie leverde het onderwerp geen bruikbare tips op. De politie hoopt met deze uitzending aanwijzingen binnen te krijgen die kunnen leiden tot de aanhouding van de verdachte.

Bij de inbraak in scholengemeenschap ’de Titaan’ aan het Dampten werd computerapparatuur buit gemaakt. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Bewakingscamera’s filmden de inbrekers toen zij tussen 22.00 en 24.00 uur over het schoolplein liepen. Aangezien er die avond, dinsdag 13 februari, in de school een open dag gehouden werd, zijn er ook bewakingsbeelden met opnames van bezoekers in de school. Op deze beelden staan twee mannen, die duidelijk overeenkomsten hebben met de inbrekers. In de uitzending worden de bewakingsbeelden getoond.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).