Ook dit jaar ”Hoorn Kunst en Cultuur”

ingevoerd op 17-4-2007

Ook dit jaar staat de Hoornse binnenstad het eerste weekend van september in het teken van kunst en cultuur. Hoorns Culturele Weekend zorgt voor een bruisende start van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn.

Eén van de grotere activiteiten van Hoorn Kunst & Cultuur is de Kunstmarkt op zondag  2 september. Door kramen van kunstenaars wordt een kunstlint gevormd vanaf het Schouwburgplein door de binnenstad. Ruim 150 kunstenaars hebben zich al ingeschreven. Vorig jaar trok de Kunstmarkt 30.000 bezoekers, dus het is best mogelijk dat Hoorn in september kan zeggen dat zij de grootste kunstmarkt van Nederland heeft!

Op de locatie Dal/Spoorstraat vindt Hoorns eigen Montmartre plaats: kunstenaars gaan ter plekke aan het werk, wat een mooie interactie tussen publiek en kunstenaars oplevert. In het kader van 650 jaar Hoorn geven onder de titel ‘Hoorn in zicht’ schilders op verschillende plekken in Hoorn ‘en plein air‘ (in de open lucht) hun impressie van de Hoornse binnenstad. De Roode Steen staat tijdens Hoorns Culturele Weekend geheel ter beschikking van de kinderen. Voor hen is er KidsKunst met schilderen, tekenen, kleuren, graffiti en dans.

Naast bovenstaande activiteiten van Stichting Hoorn Kunst en Cultuur hebben andere culturele instellingen ook activiteiten in petto. Op de openingsavond (vrijdag 31 augustus) organiseert Filmhuis Hoorn een buitenvoorstelling op de Roode Steen. Tijdens de Open Atelierroute van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. zetten kunstenaars in Hoorn de deuren van hun atelier open. Kunstenaars van buiten Hoorn presenteren hun werk in de Noorderkerk .De Hoornse Musea en Galeries zijn geopend met allerlei exposities. Theater het Pakhuis maakt u deelgenoot van open repetities en voorstellingen. Aan de Karperkuil kunt u genieten van klassieke muziek tijdens de 4e editie van de Hoornse Havenconcerten. Schouwburg het Park start het seizoen met de losse kaartverkoop (zondag). Vele Hoornse restaurants presenteren een geslaagde combinatie van cultuur en culinair. Pop-en cultuurcentrum Manifesto zal voor de derde keer het Pepperfestival organiseren.

Doe mee
Wilt u als kunstenaar (professioneel, semi-professioneel) meedoen aan de Kunstmarkt, aan Montmartre of aan Hoorn in zicht? Of wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren aan een van de activiteiten? Er worden enthousiaste medewerkers gevraagd voor bemanning van de informatiestands op de Kunstmarkt, bij KidsKunst en voor diverse hand- en spandiensten tijdens de verschillende activiteiten.

Aanmelden of meer informatie: www.hoornkunstencultuur.nl of via het secretariaat van de stichting, Joke van der Meij, telefoon 0229-211787.