Liesbeth List en Westfries Mannenkoor

ingevoerd op 20-4-2007

Liesbeth List treedt zondagmiddag 22 april a.s. op in de Oosterkerk in Hoorn. De zangeres doet dat samen met het Westfries Mannenkoor, het ensemble Omonia en het Vrouwenensemble “Westfrisia”.  Rinus Groot  verzorgt de begeleiding op piano. De muzikale leiding is in handen van André Kaart.

Liesbeth List zingt liederen uit de cyclus Mauthausenliederen van Mikis Theodorákis. In 1967, een jaar na haar platendebuut, kreeg Liesbeth List het verzoek van Mikis Theodorákis of zij zijn Mauthausencyclus wilde zingen, een Liederencyclus die gaat over de jodenvervolging in de tweede wereldoorlog. De plaat werd toen een enorm succes en behaalde platinastatus. Recentelijk werd Liesbeth List weer geroemd om haar vertolking van Edith Piaf in de musical Piaf. Liesbeth List is verder bekend van de vele theatershows en televisie optredens.

Het ensemble Omonia bestaat uit instrumentalisten en vocalisten. Kenmerkend voor de groep is dat zij uit Nederlanders bestaat die uitsluitend Griekse liederen in de Griekse taal ten gehore brengen. Het doel van Omonia is om het Westerse publiek kennis te laten maken met de mooie Griekse muziekcultuur en deze Griekse cultuuruiting te helpen verspreiden. Omonia tracht alle genres Griekse muziek tot uiting te brengen, zoals traditionele volksliederen, het lichte lied, maar ook oratoria en de z.g. éndechno traghoúdia, oftewel het kunstlied.

Mikis Theodorákis en Liesbeth List
Ensemble Omonia heeft veel affiniteit met de muziek van Mikis Theodorákis.
Vanaf 2004 zijn door het ensemble herdenkingsconcerten uitgevoerd met medewerking van Liesbeth List. De instrumentalisten begeleiden Liesbeth List met ‘haar’ Nederlands gezongen Mauthausen Ballade en andere liederen van Theodorákis.

Het concert op zondagmiddag 22 april a.s. begint om 14.30 uur in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60 te Hoorn. Zaal open om 14.00 uur + afhalen van gereserveerde kaarten
Kaarten ( € 15.00) zijn verkrijgbaar bij: VVV Hoorn en de Oosterkerk  (tel 06-53133271) en Hans van Niekerk (tel.0229-243192).