Groot Russisch Staatscircus in Hoorn 650

ingevoerd op 25-4-2007

Speciaal voor de 650ste verjaardag van de stad Hoorn brengt het Groot Russisch Staatscircus de bijzondere productie Wereldcircus Hoorn650.
 
Hieraan werken maar liefst 150 artiesten, musici en technische assistenten mee! De absolute wereldtop! is al decennia lang het motto van het Groot Russisch Staatscircus. Deze reizende circusproductie met  de wereldberoemde clown Oleg Popov is daarom hét culturele visitekaartje van de Russische Federatie én het bestbezochte Russische cultuurproject dat in Europa is te zien.

In de huidige tourneeshow “And Friends” worden topartiesten uit alle delen van de voormalige Sovjet-Unie gepresenteerd, tezamen met een formidabel motorstuntteam uit Brazilië en prachtige roofdierendressuur uit Zwitserland. In een strak tempo wisselen artistieke hoogstandjes elkaar af en klinken lachorkanen veelvuldig op, want ook de humor is rijk vertegenwoordigd!
Een greep uit deze successhow:

Huiveringwekkende motorstunts in The Globe of Death! Vier Braziliaanse motorduivels combineren lef en ware doodsverachting met precisierijkunst in een bijna vijf meter hoge draadstalen bol. The Globe of Death is een stuntact die anderhalf jaar zelfs  het verwende casinopubliek van Las Vegas het klamme zweet op de handpalmen teweeg bracht.
Gouden Clownwinnaar Oleg Popov Zijn humorvolle reprises met de jongleerrobot, het stelende hondje, witte rat als parachutist en vertolkingen als zwerver in het park, fakir, hypnotiseur, illusionist en vlinderman zijn briljant en onovertroffen. In Monaco viel hem de hoogste onderscheiding uit de circuswereld ten deel.

Atlas- en Berberleeuwen Prachtige Afrikaanse leeuwen uit de “broed” van Europese wildparken worden op humane en ook vermakelijke wijze gepresenteerd door het Zwitserse dompteurspaar Catharina en Dominik Gasser.
Hilarische cascades Ringmaster Allan Harrison zorgt voor minutenlange lachkannonades wanneer hij als tipsy cascadeur het schoonspringen in zijn zwembad gaat beproeven. Een heerlijke hilarische act waarin ook het publiek een beduidende rol speelt…

Romantisch luchtballet Aan strapaten (lange linten) presenteren Yulia en Sergui Hauruk hoog in de circuskoepel hun liefdesballet “Untill the last Moment”.

Handvoltiges op hoogste niveau Deze circuskunst werd al aan het hof van de farao’s vertoond: acrobaten die hun vrouwelijke partner met de handen meters hoog de lucht in lanceren en weer opvangen. The Kiroushenkov Acrobats perfectioneerden dit tot het hoogste niveau.
Armeense Charlie Chaplin Gagik Avetisyan is het verbluffende evenbeeld van de grootste filmclown ooit. Jong en oud beleven dolle pret tijdens zijn interacties met publiek. De filmklassiekers “Citylight” en “Modern Times”  lijken even te herleven...
Duivelskunstenaar op het slappe koord De jonge, flamboyante Yevgenii Vasilenko slaat alles wat ooit op het wiebelende slappe koord is gepresteerd met zijn rola-rola, radslagen en zelfs een eenarmige handstand.

Flitsend vliegwerk in een oogstrelende Argentijnse choreografie presenteren de Olympische  rekstokkampioenen van de Vitali Kozlov Group hun fabelachtige sprongen, pirouettes en salto’s in het zweefrek. Met ballet en de meeslepende tangoklanken van “Roxanne”.

Shamanjongleur Snel  en kunstzinnig jongleren kan Nazar Skladanyi als de beste! Als telg van een Shamanfamilie treedt hij op in de originele kledij van deze wijze mannen uit zijn Noordsiberische geboortestreek Nanaitsci.
 
Griekse handstandacrobatiek Beresterk, dynamisch en virtuoos laat het Russische Duo Pruchenestoje de moeilijkste posities zien van de 3.000 jaar oude Griekse handstandacrobatiek.

Reacties
Reactie: (circusartiest)
18-5-2007, 23:06
ach hou daar nu toch allemaal eens mee op.

circusartiesten houden van hun dier: ze zijn er mee opgegroeid. net zoals die dieren zijn opgegroeid in het circus. steek ze eens terug in de wilde natuur zoals die idiote "zogezegde " dierenliefhebbers roepen. dan overleven ze niet! en slecht behuisd? maar nee ze hebben ruime gelegenheid om buityen te lopen.
en circusdieren worden NIET met geweld getraind, nooit never. sla maar eens een olifant , zelfs al is het tien jaar later maar hij zet het je betaald. en nee ze zijn ook niet ondervoed. want wie gaat er met een ondervoede tijger een kooi in. juist niemand want dan ben jij z’n lunch.
de meeste dieren treden zelfs graag op. ze doen het met plezier net als de mensen die er optreden.
laat al die actiegroepen maar schreeuwen maar ze kennen er eigenlijk geen barst van. ze zijn erg kortzichtig.wat zouden ze zeggen moest je gaan actie voeren om hun broodwinning af te nemen??

wat veel erger is is een hond in een kleine flat of een vis in een mini bokaaltje of een parkiet in een piepklein kooitje tegenover een erg goedverzorgd dier dat met liefde in de manege werkt.

Reactie: (la raza)
1-5-2007, 14:32
En allemaal gaan we lekker op onze lederen schoenen eten bij McDonald’s of bbq-en. Met z’n allen o zo vriendelijk gefokt en vervolgens geslacht vlees naar binnen werken onderwijl denkend aan die ’arme’ dieren in het circus. Wat zeg je Truus? Morgen met de kinderen naar de dierentuin? Ja, gezellig.

Reactie: (rob)
28-4-2007, 20:21
ik mis in deze treurnis nog het pleidooi om Zwarte Piet te vervangen dor een witte

Reactie: (Huesje)
27-4-2007, 08:13
Indien men tegen het optreden van dieren in een circus is wil dat niet zeggen dat men dan vóór is als we het hebben over andere vormen van onnatuurlijk opgedrongen gedrag en vanzelfsprekend > dierenmishandeling, dit alles ter vermaak of vermeende genezingskracht voor de mens. Dat moge duidelijk zijn.

Maar het gaat hier over een circus dus, alwaar de discussie al volop over gaande is. Diverse steden hebben al besloten circussen met dieren geen vergunning meer te geven om op te treden, jammer dat Hoorn daar niet aan meedoet, een misser.

Reactie: (kees)
26-4-2007, 11:03
tja, de (huis)dierenhouders hebben de "beschaving" t.a.v. dieren tot op heden nog steeds niet kunnen bereiken... Zij noemen zichzelf dierenvrienden maar zijn het niet. Zij houden van de prettige gesteldheid* die toegeëigende dieren ze brengt. Er is een engelse web-site met een zeer lange lijst met onnatuurlijke aandoeningen bij honden ontstaan door het fokken. (die ooit Alleen Wolf waren zeg maar) Hondenbezitters bijv. zien door allerlei aandoeningen hun hondje bijv. triest uit hun ogen kijken slaan vervolgens hun armen om het arme dier heen en vinden dat ze goed zijn voor dieren....
Ongelooflijk Idioot allemaal, en dat in 2007.......

Een echte dierenvriend eigent zichzelf GEEN dier(en) toe maar heeft respect voor dieren... (en zorgt door bijv. geen hond te nemen dat de fokkers uiteindelijk zullen ophouden met fokken/knoeien)


* hoewel prettig? De meeste hondenbezittters zie je dagelijks kankerend over straat gaan met hun gezeldschapsslaafje: hij trekt aan het touwtje, hij komt na het schijten niet onmiddelijk terug want hondebezitter wil snel weer naar huis (de meesten dan), hij valt andere honden aan Kortom: hij moet gehoorzamen, (achtelijk woord in dit verband, wat denken ze wel?) heeft geen recht om z’n natuur/instinct te volgen. Als ’bezitter de onnatuurlijke roedel tijdelijk wil opheffen omdat men naar het werk moet of boodschappen of een dagje uit zonder hond, dan moet dat maar, en als het zomervakantie is dan dumpen velen hem in het bos. (want ja, het schikt dan echt helemaal niet meer)
Het is leuk voor ’bezittter’ zolang het dier precies doet wat ’bezítter’ op elk moment wil en anders" schelden vloeken........

Reactie: (Anita)
26-4-2007, 08:04
Ach.. het Chinees Staatscircus heeft geen dieren nodig, maar in China tappen ze weer gal af van levende beren in te kleine kooien. En zo blijven we bezig.....

Reactie: (Pietje)
26-4-2007, 07:50
Net als een huisdier, kan echt niet meer tegenwoordig. Is toch zo zielig voor die diertjes. Honden, katten, kanaries en vlooien horen in het wild te leven,toch?

Reactie: (huesje)
25-4-2007, 17:53
Zo’n groot en beroemd circus met als topper Popov! Dat zou ik nou eens best allemaal willen zien, maare...

"Atlas- en Berberleeuwen Prachtige Afrikaanse leeuwen uit de “broed” van Europese wildparken worden op humane en ook vermakelijke wijze gepresenteerd door het Zwitserse dompteurspaar Catharina en Dominik Gasser."

Dat is toch zo passé, zo ’not done.’ Kan echt niet meer. Nee, toch maar weer eens naar de Stoomtrein en andere festiviteiten. Pret genoeg, heb ik geen leeuwen voor nodig, echt niet. Het Chinese Staatscircus heeft ook geen dieren nodig om toch wereldberoemd te zijn.