De dag van de Architectuur: gluren bij de buren

ingevoerd op 28-4-2007

Architectuur onder de aandacht brengen bij een zo groot mogelijk publiek is al twintig jaar het credo van de Dag van de Architectuur. In 1985 riep de Union Internationale des Architectes (UIA) de eerste juli uit tot Dag van de Architectuur. Nederland was in Europa het eerste land dat de architectuurmanifestatie organiseerde. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend groot evenement.

Op deze dagen wordt er door de architecten van Nederland extra aandacht gevraagd voor de gebouwde omgeving. De rest van het jaar is deze omgeving voor veel mensen vanzelfsprekend.

In Hoorn wordt de dag van de Architectuur gevierd met het thema interieurarchitectuur. Dit thema wordt ingevuld door een gluren bij de buren foto-expositie en een wooninspiratie tour. Een tocht langs het interieur van Hoorn om inspiratie op te doen voor het eigen interieur. Hoorn krijgt zo de gelegenheid om eens ongegeneerd te gluren in het interieur van de buren.

Voor deze foto-expositie zijn we op zoek naar mensen die zelf hun interieur willen fotografen. Van deze foto’s wordt een tentoonstelling samengesteld die op 23 juni te bezichtigen is op een bijzondere locatie in Hoorn. De foto’s graag inzenden voor 1 juni 2007 naar: info@archicentrumhoorn.nl of naar Architectuurcentrum Hoorn Wisselstraat 8 1621CT Hoorn. De foto’s moeten minimaal 300dpi zijn en het liefst een liggend formaat (landscape) hebben.

Daarnaast zoeken we mensen die hun huis open willen stellen voor een wooninspiratie tour. We willen een aantal bijzondere woningen openstellen voor publiek. We zijn op zoek naar verrassende woonconcepten, de nieuwste interieurtrends of bijzondere woningen uit het verleden. Heeft u een verrassende woning, of kent u mensen waarvan u denkt dat hun huis in aanmerking komt voor de wooninspiratie tour? Neemt u dan contact op met het Architectuurcentrum Hoorn: 0229-285783.

Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt de uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook digitaal gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.

plaats:   verzamelen op de Rode Steen voor vertrek (zelf fiets meenemen)
  deelname van tevoren graag aanmelden bij het architectuurcentrum Hoorn
  info@archicentrumhoorn.nl
0229-285783 (bij afwezigheid graag voicemail inspreken )
deelname is gratis
datum:  zaterdag 23 juni 2007
tijd:   13:00 uur tot 18:00 en later
info:   coördinator Gytha Heeren
t:  0229 285783
e:  info@archicentrumhoorn.nl
w:  www.archicentrumhoorn.nl

Reacties
Reactie: (Gluurder)
9-5-2007, 00:27
Aaaaahhhh ballen in mijn buik. Gluren bij de buren. Eindelijk. een lang gekoesterde droom wordt werkelijkheid.