Culinaire en culturele vaartocht van Hoorn naar Edam

ingevoerd op 28-4-2007

Zaterdag 26 mei a.s. biedt Stichting Tourist Promotion Zaanstreek-Waterland een culinaire en culturele vaartocht van Hoorn naar Edam aan. Tijdens deze tocht wordt er geborreld aan boord van de kajuitkruiser “Nieuwendam”, gedineerd bij L’Auberge Damhotel in Edam en wordt de locatietheater-voorstelling “Schijnwereld” in Edam bijgewoond.

Tijdens de terugvaart wordt afgesloten met champagne en aardbeien.

Ook dit jaar verzorgt het gezelschap van het Roesttheater uit Edam weer een voorstelling op een geheime locatie, ergens in Edam. Vanwege de viering van 650 jaar stadsrechten handelt de voorstelling van dit jaar over de Edammer Willem Anton Noothoven van Goor. Deze wat mythische figuur woonde in het begin van de 20ste eeuw aan de Zeevangszeedijk in Edam en verkeerde onder de groten uit de wereld van de kunst en cultuur. Zo zou hij een verhouding hebben gehad met de Amerikaanse danseres Isadora Duncan. Maar wie hij werkelijk is geweest is een beetje een raadsel, een raadsel waar de voorstelling Schijnwereld het antwoord op geeft.

Ook Hoorn viert in 2007 650 jaar stadsrechten. Vandaar dat dit arrangement begint en eindigt in de Coenveste. De mooie houten kajuitkruiser “Nieuwendam” brengt u vanaf het Houten Hoofd bij de Hoofdtoren naar Edam en aan het eind van de avond weer terug. De vertrektijd is 16.45 uur. Tijdens de heenrit worden drankjes uit de Hollandse bar geschonken en borrelhapjes geserveerd.

In Edam wacht u in L’Auberge Damhotel een 3-gangen diner, in de mooie culinaire traditie waar deze bijzondere gelegenheid zo bekend om staat. Gelegen aan de Dam in Edam is dit tevens het startpunt van de wandeling naar de nog geheime locatie van de voorstelling “Schijnwereld”.
Na afloop vaart u terug naar Hoorn en geniet u onderweg nog van een glas champagne en echte Hollandse aardbeien.

In samenwerking met Roesttheater Edam, L’Auberge Damhotel en Nieuwendam Charter Biedt Stichting Tourist Promotion dit bijzondere arrangement op 26 mei a.s. aan voor € 75,00 per persoon. In dit bedrag zijn drankjes en hapjes tijdens de heentocht, het diner, de voorstelling en de champagne met aardbeien op de terugtocht inbegrepen.
Reserveren kan door een email te sturen naar classicholland@hotmail.com