Een bijzonder moederdagconcert

ingevoerd op 1-5-2007

Zondag 13 mei, let op heren, dan is het alweer moederdag. En wat een bijzondere moederdag gaat dit worden! Na het heerlijke ontbijtje en de goedbedoelde cadeaus kan iedereen gaan genieten van een prachtig concert. Een unieke samenwerking tussen organist en brassband. En dat in één van de meest sfeervolle locaties van Hoorn, de Koepelkerk op de Grote Noord. Verwen je moeder, je vrouw of jezelf en kom genieten van klassieke en lichtere muziek. Om 14.00 uur, toegang gratis.

Mark Heerink studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar bij Hans van Nieuwkoop, Berrnard Winsemius en Jos van der Kooy. Hij is als organist verbonden aan de Koepelkerk en de vaste bespeler van het Maarschalkerweerdorgel.
De Hoornse Brassband is een bekende muziekvereniging in de regio. Zowel de sfeer als de muzikale mogelijkheden zijn hoog en het enthousiasme straalt er van af. In november j.l. heeft de Hoornse Brassband een goed resultaat behaald in Zeeland. Het heeft laten zien dat dirigent Erwin ter Bogt de juiste snaar heeft geraakt en het orkest op een goed niveau kan functioneren. Een brassband heeft zowel goede solisten als een goed samenspel nodig en beide zijn in ruime mate aanwezig. De warme klanken en diversiteit zijn kenmerkend. De dirigent weet in een korte tijd een inspirerend repertoire op te bouwen. De leden van de brassband hopen dan ook dat veel mensen komen luisteren voor een (hernieuwde) kennismaking. Tot zondag de 13e mei om 2 uur!