Verdachte mishandeling gepakt na tips

ingevoerd op 2-5-2007

De politie in Hoorn heeft het onderzoek naar de mishandeling van een 19-jarige jongen uit Hoorn op zaterdag 24 februari 2007 afgerond. De verdachte, een eveneens 19-jarige jongen uit Hoorn, werd aangehouden en legde inmiddels een verklaring af.

Het incident vond plaats op zaterdag 24 februari om 23.30 uur op de hoek van de Boeier en de Beurtschipper in Hoorn. Het slachtoffer stond, samen met een vriend, op de hoek van de genoemde straten toen er ongeveer 5 auto’s met jongelui voorbij kwamen. Vanuit de auto’s klonk dronkemansgeschreeuw. De voertuigen verdwenen om de hoek van de straat maar kort hierna kwam één van de inzittenden te voet terug. Hij liep op de jongens af en vroeg wat ze moesten. Voordat ze een antwoord konden geven werd de man agressief en probeerde de jongens te pakken. Een van hen zag kans weg te lopen en bleef op afstand staan kijken.

Op het moment dat de ander ook weg wilde gaan kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Inmiddels stonden er ook enkele andere inzittenden van de auto’s omheen. De verdachte pakte een fiets van de grond en gooide deze op straat. De omstanders riepen naar de dader: ‘Stop ermee en doe normaal’. Hierna zag het slachtoffer kans om weg te komen en verdween de groep. Het slachtoffer belde met zijn vriend aan bij een omwonende en er werd een ambulance opgeroepen. Het slachtoffer bleek door de ene klap zijn kaak op twee plaatsen gebroken te hebben en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

In de uitzending van 14 maart besteedde het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan de mishandeling. Deze uitzending leverde een aantal vaak anonieme tips op. Deze tips vormde de basis voor het onderzoek waarop de verdachte op dinsdag 17 april kon worden aangehouden en in verzekering kon worden gesteld. Het onderzoek is inmiddels afgerond.
 
 
 

Reacties
Reactie: (Hoornse)
25-5-2007, 21:10
Vreselijk al die mensen die ze overal proppen, met alle gevolgen van dien, spreek uit ervaring..jammer van Hoorn.

Reactie: (Onno)
11-5-2007, 21:50
Doe maar niet op het kerkplein ophangen, daar staan al zijn matties in de deuropening van die coffeeshop...liever aan de rand van de stad, ik zat te denken aan de galgenbocht, die heet niet voor niets zo

Reactie: (gerichtigheid)
9-5-2007, 00:47
En nu de dader op het kerkplein publiekelijk ophangen. Hebben wij dezelfde lol als hij heeft gehad.

Reactie: (Jenni)
3-5-2007, 08:27
Goed werk! Ik ben blij dat dat enge huftertje opgepakt is.