10 mei in Bibliotheek Hoorn: Susan Smit

ingevoerd op 3-5-2007

Van fotomodel tot romanschrijver: dat is de carrière van Susan Smit in een notendop. Donderdag 10 mei a.s. is de moderne heks op bezoek in de Bibliotheek Salon in Hoorn, waar het publiek meer kan horen én vragen over haar drijfveren.

Korte biografie
Tien jaar werkte de nu 32-jarige Susan Smit als fotomodel in binnen- en buitenland. Ze ervoer hoe oppervlakkig en eenzaam de wereld van de glamour kan zijn en gooide het roer om. Op haar 26ste studeerde ze af in Culturele Studies, richting Publicistiek, waarna ze onder meer literatuur ging recenseren voor het blad AvantGarde en het tv-programma Goedemorgen Nederland. Toen ze in 2000 een artikel schreef over moderne heksen raakte ze zo geboeid door dit fenomeen dat ze zich stortte zich in historisch onderzoek en door de VS reisde om vooraanstaande heksen te ontmoeten. Ze maakte kennis met rituelen, magie en kruiden en liet zich uiteindelijk inwijden als heks. Over haar ervaringen schreef ze het boek Heks. Een magische reis door de westerse spiritualiteit, dat in 2001 uitkwam. Voor Susan Smit omvat hekserij alles wat we onder spiritualiteit verstaan en heeft het niets te maken met schimmige toverij. In 2003 en 2004 publiceerde ze nog twee boeken, die je een combinatie van non-fictie en ego-document zou kunnen noemen. Met Elena’s vlucht maakte ze in 2005 haar romandebuut; in de eerste maand gingen hiervan bijna 15.000 exemplaren over de toonbank. De Zweefmolen, dat eind 2006 verscheen, heeft als ondertitel ‘ een boek voor zoekenden die wars zijn van zweverigheid en beschikken over een flinke dosis zelfspot.’ Het tekent Susan Smit ten voeten uit: op zoek naar de diepere betekenis van het leven, maar altijd met een gezonde hoeveelheid humor. En juist deze ingrediënten staan ongetwijfeld garant voor een lezing vol verrassingen!

Gegevens op een rij
Donderdag 10 mei Susan Smit:
Aanvang 20.00 uur
Bibliotheeksalon in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8, Hoorn
Entree € 5,- leden, € 6,- niet-leden
Betalen met CKV-bonnen is mogelijk.
Kaartverkoop bij de drie vestigingen van Bibliotheek Hoorn.
Reserveren aanbevolen via www.bibliotheekhoorn.nl of telefonisch reserveren
0229 21 94 41, toets 3. N.B Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Hierna vervalt het recht op reservering.