Hoorn: positief resultaat van bijna 1,4 miljoen euro

ingevoerd op 4-5-2007

De Programmarekening over 2006 van de gemeente Hoorn sluit met een positief resultaat van 1,371 miljoen euro. Dit blijkt uit de Jaarstukken 2006, die vandaag door burgemeester en wethouders gepresenteerd worden aan de gemeenteraad. In deze jaarstukken, bestaande uit de programmaverantwoording en de programmarekening, legt de gemeente verantwoording af over de doelstellingen en de daaraan gekoppelde inkomsten en uitgaven over 2006.

Het college concludeert dat in 2006 op vele terreinen resultaat is geboekt en nieuw beleid is geformuleerd.
Veel van de onderwerpen die in de vorige raadsperiode als prioriteit zijn aangemerkt zijn inmiddels afgerond of bijna voltooid. Het college noemt daarbij onder meer de realisering van de kunstijsbaan, geboekte successen bij de bestrijding van schooluitval, gemaakte vorderingen op het gebied van wijkgericht samenwerken en de grenscorrectie ten behoeve van het bedrijventerrein Westfrisia Noord.

Voor- en nadelen
Het jaar 2006 sluit af met een positief resultaat van 1,371 miljoen euro na verrekening met de reserves. Dat is een kleine 800.000 euro lager dan verwacht. De verschillen ten opzichte van de begroting bestaan uit meerdere mee- en tegenvallers. Tegenover voordelen, zoals een extra dividenduitkering van de BNG en hogere inkomsten uit bouwleges, staan flinke nadelen doordat versnelde afschrijvingen moesten plaatsvinden en een reservering van 1 miljoen euro is gedaan voor noodzakelijk onderhoud aan houten bruggen in de gemeente.

Onzeker
Ondanks het positieve resultaat maakt het college zich zorgen over het financiële beeld dat Hoorn de komende jaren te wachten staat. De werkelijke financiële consequenties van het regeerakkoord en de ontwikkeling van het Gemeentefonds blijven onzeker. Het ambitieniveau van de gemeente Hoorn ligt hoog en nu al is duidelijk dat het begrotingsresultaat vanaf 2007 onvoldoende ruimte biedt om alle ruimtevragers te kunnen honoreren.

Accountantsverklaring
Net als in voorgaande jaren is de programmarekening getoetst door de accountant en zowel qua getrouwheid als qua rechtmatigheid akkoord bevonden. Het akkoord op de rechtmatigheid geeft aan dat alle inkomsten en uitgaven volgens de juiste procedures tot stand zijn gekomen.

Jaarstukken in te zien
De Jaarstukken 2006 worden behandeld in een aparte vergadering van de Auditcommissie op 16 mei aanstaande. De raad stelt de stukken vervolgens vast in de vergadering van 12 juni aanstaande. De stukken liggen vanaf 9 mei voor iedereen ter inzage bij bureau Communicatie in het stadhuis, en zijn vanaf die datum ook te vinden op www.hoorn.nl 

De Programmarekening 2006 is verkrijgbaar bij het bureau Planning en Control tegen betaling van de legeskosten ad 66,35 euro.

Reacties
Reactie: (la raza)
18-5-2007, 22:42
Ik lees met regelmaat voornamelijk ontevreden reacties (en dikwijls terecht!) n.a.v. berichten over bestuurlijke zaken die de burger in Hoorn aangaan. Het is alleen ontzettend jammer dat deze ontevredenheid totaal geen consequenties heeft voor de huidige bestuurders op het gemeentehuis. Ik vind dat nu echt tijd is om samen 1 vuist te maken tegen de Hoornse vriendsjespolitiek en daadkrachtig te reageren door een partij op te richten die het welzijn van de ’gewone’ man of vrouw wel voor ogen heeft. Een partij die staat voor de inwoners van de gemeente Hoorn.

Reactie: (Onno)
12-5-2007, 11:27
Nee we gaan de minima niet vertellen waar zij recht ophebben.
Die moeten maar eens met hun luie reet van de bank af komen en gaan werken voor hun geld (de goede niet te nagesproken). We gaan al het, niet uitbetaalde uitkeringsgeld, gebruiken om de andere gaten in de begroting dicht maken. Dan kunnen wij onszelf weer op de borst slaan dat we goed bezig zijn.

Reactie: (Huesje)
11-5-2007, 12:43
Weet u wel zeker dat het niet gewoon schuiven met potjes is geweest? In de regel worden overgebleven gelden van de Bijzondere Bijstand overgeheveld naar de pot Algemene Middelen. Men zou eens de minima uit eigen beweging moeten benaderen en voorlichten waar ze recht op hebben want ze weten vaak de weg niet vinden, of worden afgewezen op vage gronden of nog vaker, men schaamt zich, vooral de wat ouderen.

Als dat eens actief wordt bekeken is het voortaan ook niet nodig zomaar geld over te houden, het meeste geld voor dit doel komt van de Overheid dus benut dat eens met sociale ogen en oren.

Reactie: (Diana)
10-5-2007, 14:33
Onzeker over de toekomst? Het beleid heeft sowieso al geresulteerd in het feit dat mensen die geen dak boven hun hoofd hebben er 250 euro op achteruit gaan, omdat ze zgn de kosten kunnen delen met medezwervers. Waar slaat dit anno 2007 op ?? Is het de bedoeling dat daklozen nooit meer een dak boven hun hoofd krijgen? Makkelijk om de zwakkere in de samenleving aan te pakken, ze hebben toch geen inspraak en/of worden niet gehoord, ongehoord heren en dames politici !!

Reactie: (Tedje)
9-5-2007, 00:48
Stopt Jack van Es zeker in zijn zak al dat geld.

Reactie: (Dr. Amstel)
5-5-2007, 10:13
Misschien is de tijd gekomen om eens iets minder op te hoesten, kunnen we zelf een feestje naar eigen keuze bouwen.
Is misschien ook wel gezelliger.

Reactie: (D1RK)
5-5-2007, 05:50
Beste Onno, welkom op Hoorn 650 moet je voelen!
En als je het niet genoeg vind, de wijk Kersenboogerd bestaat 25 jaar, dus dit komt er ook nog aan, en kost genoeg!

Reactie: (Onno)
4-5-2007, 22:04
Tijd voor een echt feestje in plaats van de geijkte dingen voor de burger, per slot van rekening hebben wij dat opgehoest??