VVD Hoorn wil onderzoeksrapport boven water

ingevoerd op 21-5-2007

De Hoornse VVD-fractie wil nu eindelijk wel eens het rapport inzien over de aarden wal rondom de kunstijsbaan. Het rapport is lang geleden toegezegd, maar de VVD krijgt het maar niet te zien. Al in juli 2006 werden de eerste vragen over de mogelijk vervuilde grond gesteld.

In een brief vraagt de VVD nu om openheid:

Betr.:  Vragen ex art. 43 RvO – rapport onderzoek aarden wal kunstijsbaan

Geacht college,
 
Het is al weer enige tijd gelegen dat de fractie van de VVD-Hoorn schriftelijk vragen heeft gesteld over de samenstelling van de grond in de aarden wal tussen de kunstijsbaan en de woningen aan het Keern. Onze vragen werden mede gesteld n.a.v. foto’s genomen door verontruste omwonenden.

In reactie op onze vragen hebben wij van uw college weliswaar een antwoord ontvangen, echter de toezending van het ons toegezegde onderzoeksrapport laat nog steeds op zich wachten.

 
Onze eerste vragen met betrekking tot de samenstelling en kwaliteit van de aarden wal dateren al van juli 2006.
Op 23 november 2006 is door onze fractievoorzitter tijdens de rondvraag van de commissie Stad & Ruimte aan de wethouder gevraagd wanneer wij de reactie van de Milieudienst aangaande het aangekondigde onderzoek tegemoet zouden kunnen zien.
 
21 december 2006 ontvingen wij schriftelijk bericht van het college waarbij wordt aangegeven dat het onderzoek inmiddels heeft plaatsgevonden en dat wij, zodra het definitief onderzoek aan het college is gerapporteerd, een afschrift hiervan zullen ontvangen.
 
In de maanden februari, maart en april van dit jaar heeft ondergetekende 3 maal telefonisch contact gezocht met de afdeling Stadsontwikkeling/Projectmanagement met het verzoek om toezending van een exemplaar van het toegezegde onderzoeksrapport.

Tot drie maal toe werd gemeld dat “het onderzoek m.b.t. de zichtwal is uitgevoerd en u zult binnen enkele weken worden geïnformeerd nadat het college van B&W er kennis van heeft genomen”.

 
Aangezien er inmiddels bijna 5 maanden verstreken zijn sinds wij voor de eerste maal een mededeling omtrent toezending van het rapport mochten ontvangen, doen wij u hierbij wederom een schriftelijk verzoek toekomen om een reactie op onze vragen aangaande het onderzoek.

Vraag 1:
Sinds wanneer heeft u het definitieve onderzoeksrapport van de Milieudienst inmiddels in uw bezit?

 
Vraag 2:
Sinds uw eerste mededeling over de voorlopige resultaten van het onderzoek zijn inmiddels bijna 5 maanden verstreken. Wat is er de oorzaak van dat de fractie van de VVD-Hoorn zo lang op toezending van het toegezegde rapport moet wachten?

 
Vraag 3:
Wanneer kan onze fractie toezending van het definitieve onderzoeksrapport tegemoet zien?

 
Inge Wiebes
raadslid VVD-Hoorn

Reacties
Reactie: (Rechtvaardig)
26-5-2007, 12:19
Leuk dat mijn reactie verwijderd is. Maar mevrouw Wiebes, u als echtgenote van de door bouwfraude ontslagen ambtenaar van de gemeente Hoorn zou eerst maar eens wat geld in het potje van de gemeentelijke belastingen moeten terugstoppen wat u man daar met zijn graaigrage handjes heeft uitgehaald. Kom dan eens terug met zogenaamde politiek correcte opmerkingen !

Reactie: (Onno(zel))
22-5-2007, 10:09
Zou het heel misschien kunnen zijn dat het rapport een heel klein ietsepietsie ongunstig uitpakt?