Aanleg kunstgrasvelden SV Westfriezen een jaar uitgesteld

ingevoerd op 26-5-2007

De aanleg van twee kunstgrasvelden bij sportvereniging Westfriezen in Zwaag is een jaar uitgesteld. De gemeente Hoorn heeft de gedane aanbesteding ingetrokken, omdat de technische omschrijving waaraan de aan te leggen kunstgrasvelden moeten voldoen (het bestek) voor meerdere interpretaties vatbaar bleek. Het college betreurt het ten zeerste dat voetbalvereniging Westfriezen een jaar langer moet wachten.

In de technische omschrijving waaraan de aan te leggen kunstgrasvelden moeten voldoen staat onder meer aangegeven welk materiaal gebruikt moet worden voor de onderlaag van het kunstgras. Na uitgifte van het bestek zijn de resultaten binnengekomen van een onderzoek naar de bodem van de voetbalvelden. In de Nota van Inlichtingen, een aanvullend document dat onderdeel vormt van het bestek, is dit vermeld. Door deze aanvulling blijkt het bestek voor meerdere interpretaties vatbaar. Om deze reden heeft de gemeente Hoorn de aanbesteding van de kunstgrasvelden bij SV Westfriezen ingetrokken. Een nieuwe aanbesteding kan niet meer voor de start van het voetbalseizoen 2007/2008 afgerond zijn. Het college koerst erop om de twee kunstgrasvelden bij SV Westfriezen augustus 2008 gereed te hebben.

Reacties
Reactie: (devries)
27-5-2007, 11:02
Haha het zal ook wel weer eens niet, wat een belachelijke smoes. Het bestek wie heeft dat gemaakt dan ? De gemeente zelf toch, stelletje prutsers !