Toegangsprijzen festival Hoorn – Oude Muziek verlaagd

ingevoerd op 27-5-2007

De toegangsprijzen voor de concerten tijdens het festival Hoorn – Oude Muziek, van 6 t/m 10 juni 2007 in diverse locaties in de binnenstad van Hoorn, zijn sterk verlaagd ten opzichte van voorgaande jaren. Het bestuur van de Stichting Hoorn – Oude Muziek nu hoopt met deze actie veel meer (ook jeugdige) bezoekers naar de concertzalen te trekken.

De gemiddelde prijs per concert komt op € 5.00 (met uitzondering van de openingsavond); voor de vrienden is de prijs € 4.50; CJP tarief komt op € 2.50. Voor de korte concerten op de zaterdagmiddag en de muzikale stadswandeling  is de prijs € 3.00.

Tijdens het festival Oude Muziek nu krijgen de beste amateur-musici van Nederland de kans hun talenten te tonen. Het festival is bedoeld om het beoefenen van oude muziek te stimuleren en om het publiek kennis te laten maken met deze muziek.

De viering van de stadsrechten in Hoorn bood onze stichting tevens de mogelijkheid om deelnemers en publiek opnieuw te laten genieten van een breed palet van momenten uit de geschiedenis van de muziek. Geen nadruk op één componist, maar muziek uit de veertiende tot en met de zeventiende eeuw.

Concerten en workshops uit de perioden van de Middeleeuwen, Renaissance en de Barok die ons laten beleven hoe de mensen toen hun stad en hun omgeving meemaakten. Het uitgebreide programmaoverzicht staat op de website: www.oudemuzieknu.nl

Via de website kan ook een programmafolder worden aangevraagd of een reservering voor de concerten worden doorgegeven. Het festivalbureau is gevestigd te Hoorn, Grote Oost 58, 1621 BX Hoorn; tel. 06-53133271.