Mooiste Hoorn 650 Straat van de Maand

ingevoerd op 2-6-2007

In dit feestjaar zal er door het bestuur van de Stichting Hoorn 650 voortaan maandelijks een straat in de gemeente Hoorn tot “Mooiste Hoorn 650 Straat van de Maand” worden uitgeroepen. Voor dit  predicaat komen straten, pleinen, wegen, lanen in aanmerking die op bijzondere wijze zijn versierd en/of waar door de bewoners activiteiten worden georganiseerd in het kader van het Hoorn-650.

De bestuursleden van de organiserende stichting gaan regelmatig op speurtocht door de gemeente om winnende straten uit te kiezen. Maar natuurlijk staat men ook open voor tips. Iedereen kan de eigen of een andere straat voordragen via een email naar info@hoorn650.nl
De winnende straat krijgt een geldprijs van € 250,00 uitgereikt. Geheel naar eigen inzicht door de bewoners te besteden. Dat kan dus zijn om achteraf de kosten van de versieringen mee te betalen, een buurtfeestje te houden om de overwinning te vieren of om aan een goed – misschien wel Hoorns – doel te geven.

“Inmiddels zijn er al heel wat straten in onze gemeente in feesttooi gehuld”, aldus voorzitter Dick Louwman van Hoorn650, “maar met deze wedstrijd willen we nog meer bewoners aanmoedigen om met hun straat mee te doen aan het vieren van 650 jaar stadsrecht. We hopen dan ook op veel aanmeldingen maar houden natuurlijk ook zelf onze ogen open!”.

Aan het eind van het feestjaar zal uit de straten die in de loop van het verdere jaar “Mooiste Hoorn 650 Straat van de Maand” zijn geworden de “Mooiste Hoorn 650 Straat van het Jaar” worden gekozen. Die verkiezing zal deel uitmaken van het fantastische feestjaar 2007, het jaar waarin door jong en oud Hoorn 650 wordt gevierd.

Reacties
Reactie: (D1rk)
9-6-2007, 00:16
ik wilde een fleuriger straat, maar gem werken was tegen het in eigen beheer nemen van groenstroken, meestal is het begin goed en leuk, maar daarna, en de gem. wil makkelijk en voordelig te onderhouden Groen helaas....

Dus geen Rozenperken, of Kersentuin...
Er was wel intressen maar domme vlaggetjes is niets, we wilde een mooiere straat, maar wat als het na enige jaren terug gaat?
Dus helaas moet ik de gemeente medewerkers gelijk geven, dat beter niet teveel goed bedoelde rotzooi komt, want aanleg en nieuw is leuk, maar na jaren zal het toch minder worden....helaas.

Reactie: (Huesje)
2-6-2007, 23:40
Oh leuk hoor, maar dan hoop ik wel dat men al die straten, pleinen, wegen, lanen niet gaat beoordelen om de hoeveelheid vlaggen, persoonlijk vind ik dat enorm lelijk. Met belangrijke voetbalwedstrijden ala, maar een heel jaar al dat gewappper in de straten cq heel de binnenstad, spare me. Graag iets origineels, bedenk wel dat heel vroeger er niet eens vlaggen bestonden! Thema’s genoeg te bedenken, inspiratie is op te doen in de verschillende musea en natuurlijk de bieb. :)