Radio Hoorn geeft laatste kaarten Jan Smit-concert weg

ingevoerd op 6-6-2007

De kaartverkoop voor de twee live concerten van Jan Smit met z’n complete band op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli liep storm. Het eerste concert was binnen 4 dagen uitverkocht en ook bij het tweede concert gingen de ruim 5.000 kaarten snel over de toonbank. Jan Smit bezoekt Hoorn in het kader van Hoorn650 en zal een ruim 2 uur durend concert geven in de tent op het Pelmolenpad. Het voorprogramma wordt verzorgd door de vrienden van Jan Smit “Nick & Simon”. Radio Hoorn geeft i.s.m. de organisatie 20 toegangskaarten weg, 10 voor de zaterdag en 10 voor het concert van zondag.

De Stichting Hoorn 650 is trots Jan Smit tijdens het feestjaar te mogen begroeten. Het management van de zanger heeft meer dan 900 aanvragen ontvangen. Toch vond men dat Hoorn vanwege het 650-jarig bestaan niet mocht ontbreken op de concertagenda van Jan Smit. Het optreden is nog eens extra speciaal, omdat Jan Smit in 2007 in de provincie Noord-Holland slechts 2 live concerten geeft.

De organisatie, bestaande uit Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek van reclame- en mediabureau ABOVO Media en Rob Ursem van de Ursem Bouwgroep hebben de afgelopen weken veelvuldig de vraag gehad of ze nog entreekaarten voor de concerten konden regelen. Echter zijn beide avonden volledig uitverkocht. Mede daarom wordt i.s.m. Radio Hoorn een laatste unieke kans geboden om alsnog aan kaarten te komen.

Radio Hoorn is dé lokale omroep van Hoorn en zodoende ook partner van de Stichting Hoorn 650. Met gevarieerde programma’s is Radio Hoorn de omroep voor alle inwoners van de stad. Elke zaterdag wordt tussen 10:00 en 11:00 uur het programma “Hoorn650” uitgezonden met informatie over het Hoornse lustrum. Zaterdag 23 juni zullen in dit programma de extra entreekaarten worden weggegeven. Via een SMS&WIN actie kunnen luisteraars kans maken op twee kaarten per persoon. Tussen zaterdag 9 juni en zaterdag 23 juni moet men daarvoor een sms sturen naar 5566 met daarin het woord JAN (€ 0,55 per sms). Op zaterdag 16 juni worden in het Radio Hoorn programma Hoorn650 de eerste 10 kaarten vergeven en zaterdag 23 juni de andere 10 kaarten.

Het concert van zaterdag 30 juni start om 20.00 uur met Nick & Simon. Rond 20.45 uur zal het Live Concert van Jan Smit beginnen. Dit duurt (inclusief een korte pauze) tot ongeveer 23.00 uur. Zondag 1 juli starten Nick & Simon al om 18:00 uur en Jan Smit zal het podium om 18:45 uur betreden.

Radio Hoorn geeft dus op zaterdag 16 en 23 juni tussen 10:00 en 11:00 uur de laatste 20 kaarten weg. SMS het woord JAN naar 5566 (€ 0,55 per sms) om kans te maken. Radio Hoorn is te beluisteren via 105.8 (in gemeente Hoorn op de kabel via 96.5) en online via www.radiohoorn.nl. Voor meer informatie over de concerten kunt u kijken op www.jansmitinhoorn.nl.

Reacties
Reactie: (Rene)
6-7-2007, 23:09
Blijkt maar weer hoe dom die belgen zijn.

Reactie: (Dr. Amstel)
3-7-2007, 09:15
Jan Smit doet het goed in België
Uitgegeven: 2 juli 2007 11:28

AMSTERDAM - Jan Smit herovert België. De 21-jarige zanger, die in Nederland steevast voor uitverkochte zalen zorgt en het afgelopen jaar drie nummer 1-hits scoorde, heeft zijn tweede gouden plaat in Vlaanderen te pakken. Dat bevestigt zijn management maandag.

Van zijn album ’Jansmit.com’, dat in 2005 uitkwam, zijn in België inmiddels meer dan 25 duizend exemplaren verkocht.

Zijn eerste Belgische gouden plaat kreeg Jan tien jaar geleden voor zijn debuutalbum ’Ik zing dit lied voor jou alleen’. Dat hij nu weer de gouden status heeft bereikt, vervult de Volendamse nachtegaal met trots.

"Ik heb hier tien jaar op moeten wachten", verklaarde hij afgelopen weekend tijdens een concert in Hasselt. "En daarom ben ik superblij en trots dat ik België toch weer een klein beetje veroverd heb."

Dubbelplatina

In Nederland werden er meer dan 210 duizend exemplaren van ’Jansmit.com’’ verkocht, wat betekent dat het album hier de triple platina status bereikte. Het daarna verschenen album ’Op weg naar geluk’ is inmiddels al dubbelplatina. Er gingen sinds september meer dan 140 duizend exemplaren van over de toonbank.


Reactie: (Frans)
24-6-2007, 23:49
Ja Fred, inderdaad zou de redactie zeker jou, maar tevens alle anderen op dit forum uit moeten sluiten om te reageren. Net als Herman vind ik als nieuws garende lezer geen enkele inhoudelijke bijdrage. Nu zal je ook tegen mij zegen dat ik dat ook niet doe, want volgens mij ben jij typisch een geval van iemand die het laatste woord wil hebben. Ga je gang zou ik zeggen. Ik weet dat ik hier in ieder geval mijn nieuws niet hoef te halen.

Reactie: (kees)
17-6-2007, 09:12
Ik zie dat de dr. ernstig is geraakt door m’n kritiek. Gefrustreerd om je heen trappen is geen bijdrage aan een discusssie, "dr"....

(je zakken vullen door reclame te maken voor een uitbuiters-kledingbedrijf is naar mijn smaak niet eerlijk Sabine)

Reactie: (Fred)
17-6-2007, 04:46
Ja Herman zo gaat dat vaak, je laat je inderdaad vaker met speels gemak verleiden een paar opmerkingen te maken, vooral als je de kul leest die er geschreven word.
Je hebt gelijk, ik trapte in de val, maar zoals je zelf schrijft bekritiseer ik terecht.
Maar als je dan deze gevolgtrekking verder doorvoert naar je eigen reactie, hoever staan wij dan wat dit onderwerp betreft qua inhoudelijkheid over het onderwerp nog van elkaar af ?
Ik kan over het onderwerp althans geen woord vinden in je reactie.
De redactie zou dus moeten overwegen om ons beiden wegens onzin schrijven uit te sluiten van inhoudsloze reacties.
Word wel saai hoor, als iedereen uitgesloten word.

Reactie: (Herman)
16-6-2007, 19:55
Beste Fred,

Deze hele forum discussie is een grote onzin. Daarbij bekritiseer je anderen (en terecht) en met speels gemak daal je af naar hetzelfde niveau en plaatst dezelfde totaal niet ter zake doende en op het onderwerp gerichte opmerkingen. Wat dat betreft pas je precies bij al die mensen die hier hun reactie geven. Kan de redactie niet overwegen om mogelijkheid tot reageren uit te sluiten ? Bijna alle forums staan vol kul discussies. Ja ook gij Fred.

Reactie: (Fred)
16-6-2007, 18:08
Leuke discussie hier. Er zijn hier mensen zoals ene Phil Collins die zo graag weerwoord wil ontvangen en het gelijk aan zijn kant wil hebben, dat hij binnen 12 minuten al 2 maal een berichtje stuurt. Dr. Amstel reageerde zeker niet snel genoeg naar zijn zin. Heeft gezien de tijd van de dag waarschijnlijk iets teveel biertjes gedronken, gezien zijn gebazel over drinken tegen dr. Amstel. Heeft ook iets teveel in de spiegel gekeken denk ik, en heeft zich zelf beschreven. Inhoudelijk voegt hij in ieder geval niets aan de discussie toe.

Reactie: (Jan Smit)
16-6-2007, 00:43
Wat kletsen jullie allemaal nu dom. Denk je dat ik zo graag naar Hoorn wil komen ? Echt niet. Heeft mijn manager geregeld. Twee avonden 2 uurtjes zingen en 15.000 euro meepakken. Makkelijk verdiend. Maar denk maar niet dat ik voor jullie kom en op een toegift hoeven jullie ook niet te rekenen, want ik heb daarna nog een feestje bij Lee Towers.

Reactie: (Phil Collins)
16-6-2007, 00:08
O ja, dr. Amstel. Erg licht geraakt en je kunt nog lecht lezen ook. Lees de tekst van kees nog eens goed door, kun je wat van opsteken. Jij was toch degene die het over tolerantie had ? En als je nu even de intentie van kees zijn verhaal probeert te begrijpen, kom je al een stuk verder. En ik weet het met mensen als jij, nu ben ik degene die weer een weerwoord krijgt. Want gelijk zal je moeten krijgen. Nou dr. Amstel, neem er nog een. En morgen gezond weer op knul.

Reactie: (Phil Collins)
15-6-2007, 23:56
Neem nog een pilsje dr. Amstel en bekijk het leven van de vrolijk kant. Hips, o je bent dronken, vandaar je wartaal.

Reactie: (Sabine)
15-6-2007, 16:00
Ja, iemand in zijn waarde laten, Kees. Ongeacht of iemands uiterlijk, stem, geaardheid of geloof je aanstaat. We worden allemaal dagelijks geconfronteerd met dingen die niet binnen onze denkbeelden, smaak of overtuigingen vallen, maar is dit dan meteen een gegronde reden om dit aan te vallen?
Prima, dat jij niet van de muziek van Jan Smit houdt. Ieder zijn eigen smaak. Het is mijn favoriete muziek ook niet. Maar ik heb wel respect voor mensen, dus ook voor Jan Smit, die op een eerlijke manier hun geld verdienen. Uiteraard komt er een heleboel marketing bij zo’n spektakel kijken. Dit heet commercie, Kees. Niet meer weg te denken in onze maatschappij. Maar zoals mijn voorganger al aangaf: je hoeft er niet naar te kijken. Volgende week hangt er weer een halfnaakte dame met een sloggi-string aan in het bushokje. Denk dat menige moeder met jonge kinderen hier niet blij van wordt.
Ach, voor ieder wat wils...ben er wel content mee dat we niet allemaal hetzelfde zijn en dezelfde dingen waarderen.

Reactie: (Dr. Amstel)
15-6-2007, 14:56
Beste Kees

Je tere zieltje is wel erg snel geraakt, als je al ongelukkig wordt van een reclame uiting van Jan Smit in een bushokje, hoe ongelukkig moet je dan wel niet zijn met de reclames van Unox, of al die wasmiddelen, of sigaretten rokende cowboys, die je dagelijks tegenkomt op de gekste plaatsen.

Ik kan me er wel iets bij voorstellen als je de hele dag in bushokjes zou vertoeven, misschien moet je eens wat vaker de andere kant opkijken, als je daar niet tegen kunt.
Of sluit je op als een kluizenaar in je huis, als je deze wereld niet meer aankunt.

Voor wat je advies aan Jan Smit betreft om in gesloten gelegenheden op te treden, wordt je op je wenken bediend, dat gaat hij n.l. doen.
Als je geen toegangsbewijs hebt gekocht voor zijn optreden, dan kom je er niet in ( is dat gesloten genoeg)?

Ik denk dat je dat niet hebt gedaan, en dat is maar goed ook voor al die blije mensen die voor een feestje gaan, stel dat ze naar dat ongelukkige gezicht van Kees moeten kijken, daar wordt je pas ongelukkig van, laat mij met al die anderen maar lekker blij worden.

Reactie: (kees)
14-6-2007, 15:27
Niemand wordt ergen toe gedwongen, Sabine?
In elk bushokje, in reclames, tussenspotjes op tv enz. enz. wordt de kop van Jantje Smit aan iedereen opgedrongen (was het niet o.a. i.v.m. de kledingfirma reclame waarbij sprake is van kinderarbeid en/of uitbuiting van werknemers die anders geen kans hebben op inkomsten?) En je kunt niet met oogkleppen gaan leven. En iemand in z’n "waarde" laten? (welke waarde?) Laten we blij zijn dat er leerplicht is voor overige vakken buiten een muzikale ontwikkeling.
(Muziek, waar vrijwel niets aan gedaan wordt op de scholen en waardoor je kunt preken van zeg maar vele "muziebeten") Nee ik vind tegengas wel ’s nodig bij een irritant commercieel leeg product zoals jantje smit (hoewel hij niet de enige is)
De "Dr." zegt: "veel mensen worden blij van jantje"
Maar volgens mij is dat gewoon het sociale gebeuren, eigenlijk ongeacht wie er op het podium staat. Als iemand op tv komt en zoveel propaganda krijgt dan zit het automatisch vast wel goed met die "artiest".... Als iedereen blij is, ’blij-je’ automatsch mee, zoals Freek de Jonge dat zo mooi zei.
En als de "Dr." zegt "gun ook mensen met een andere smaak of mening recht op een pleziertje.",
dan zou ik zeggen: bij deze mijn mening en mijn tegengas ten gunste van m’n eigen plezier. (Hou dit soort optredens dan in gesloten gelegenheden, niet bij een Hoorns feest, en val omstanders er niet mee lastig.) Ik word ongelukkig van (opgedrongen) jantje smit waarneming....

Reactie: (Dr. Amstel)
14-6-2007, 11:47
Jammer dat er figuren bestaan als een zich Phil Collins noemende kletspraat verkopende kwal. Die meent dat de smaak van een groot publiek dat zich achter een zanger als Jan Smit schaart, en daar veel plezier aan beleeft, als inferieur te moeten benoemen.

Alleen het feit al dat hij daarvoor allerlei kul- argumenten meent te moeten aanvoeren, geeft al aan dat zijn beweringen waarschijnlijk uit oneigenlijke gronden geboren zijn.
Misschien een beetje jaloers ofzo.......?

Het feit dat zulke grote aantallen mensen de optredens van Smit willen bijwonen, en de zalen niet aan te slepen zijn waar hij welkom is bewijst dat er een grote kracht vanuit gaat, misschien zou het goed zijn eens met het publiek van hem te praten, dan zul je horen dat de mensen van deze muziek blij worden, er weer even tegenaan kunnen.
En dat is iets wat van het gereutel van Phil Collins niet gezegd kan worden.

Discussie prima, maar kom wel met eerlijke argumenten, en vertel geen onzin, en gun ook mensen met een andere smaak of mening recht op een pleziertje.

En denk niet dat de lucht die iemand anders inademt alleen voor jou bestemt is.

Reactie: (Sabine)
13-6-2007, 17:51
Het is maar waar je je druk over wilt maken. Niemand wordt ergens toe gedwongen. Iemand in zijn waarde laten...daarmee vang je hoge ogen.

Reactie: (kees)
13-6-2007, 09:48
Na 257 jaar leeft Bach nog steeds hoor:
http://www.bachfestival.nl/bachfestival/

(De volendamse ’helden’ bijv. zijn na hun dood binnen enkele jaren al vrijwel vergeten)

Reactie: (Phil Collins)
13-6-2007, 01:12
Kees, Bach mag van mij ook. Vind ik zelf ook mooi. Alleen is die volgens mij nog moeilijk te boeken.

Reactie: (kees)
12-6-2007, 23:35
Smaak kun je ontwikkkelen door jezelf
muzikaal te ontwikkelen.
(Koos Alberts.....?)

Geef mij maar Bach.
Bach is God voorbij.

Reactie: (Phil Collins)
12-6-2007, 17:24
Kes en Huesje, mensen naar mijn hart. Dat Jantje Smit zoveel aandacht krijgt zeg genoeg over de smaak van het Nederlands publiek. Inderdaad cultuurbarbaren. Maar ja, zoals de Romeinen al deden, geef ze brood en spelen. walijker is de rol van alle lokale, regionale en landelijke zenders. Die moeten zich diep schamen. Hebben zeker zwaar aandelen in Jantje Smit. En inderdaad, zoals eerder gerefereerd, wat heeft die Jantje Smit met Hoorn. Waarom is het zo geweldig dat hij op Hoorn 650 komt. Waarschijnlijk de linke Volendam (dorp van cocaine snuivers) en Hoorn, dorp van gedoogbeleid aangaande coffeeshops en overlast gevende hang jongeren. Te zot voor woorden. Geef mij maar Koos Alberts.

Reactie: (Huesje)
12-6-2007, 11:38
Ha ha Kees, gelijk heb je hoor. Ik kan maar één reden verzinnen waarom er voor J. Smit te V. is gekozen, publiek verzekerd, helaas.

Citaat uit het ’nieuwsbericht’: "De Stichting Hoorn 650 is trots Jan Smit tijdens het feestjaar te mogen begroeten. Het management van de zanger heeft meer dan 900 aanvragen ontvangen. Toch vond men dat Hoorn vanwege het 650-jarig bestaan niet mocht ontbreken op de concertagenda van Jan Smit."

Als men nou eens niet massaal naar die concerten gaat en de cd’s links laat liggen, boycotten die hap, maar ja. Het volk krijgt wat het verdient...zucht.


Reactie: (Kees)
12-6-2007, 10:28
PS 2
En wat zou in godsnaam voor de Hoornse gemeenteambtenaren de link zijn geweest met Hoorn 650 jaar om jantje smit op een podium te plaatsen?

Wellicht het vermoeden dat er vast ooit in de afgelopen 650 jaar een palinkie van volendam naar Hoorn zwom?

Reactie: (kees)
12-6-2007, 10:21
PS
En wat een afgang voor 650 Hoorn.
En inderdaad: cultuurbarbaren zijn het.

Reactie: (kees)
12-6-2007, 10:15
Citaat Huesje: "maar je kan er ver mee komen zo blijkt...."
Ja, financieel gezien wel, maar artistiek is er geen enkele waarde te bespeuren bij dit jochie uit volendam, helemaal niets. jantje smit is door z’n manager gemaakt tot een commercieel circus, is dus totaal karakterloos bezig. Arme ziel.
En alleen maar veel geld binnenslepen dat gaat nergens over, dat heeft slechts met consumeren te maken. Wat een armoede. Erg sneu. Misschien moeten inwoners van Hoorn voor hem gaan collecteren om hem daarmee een Muziekopleiding aan te bieden. Conservatorium zit er voor hem niet in, maar misschien is er een prive docent die dit jochie uit z’n artistieke vacuüm wil proberen te bevrijden.

Reactie: (Huesje)
12-6-2007, 09:53
Ik luister nooit naar dei zender, weet niet eens wáár dat zit, maar dat gepromoot van die Jantje Smit gaat mij ook behoorlijk de neus uithangen. Ook RTV-NH zit er vol mee, tesamen met BZN overigens. Om nog maar te zwijgen van al die aandacht op de landelijke zenders. Die gozer huurde een keer een helikopter om overal z’n cd te droppen, als er een prijs bestaat voor de beste reclame voor/door de ’artiest’ zelf komt hij met stip op de 1e plek, boeren-slimheid heet dat. Niet te verwarren met intelligentie maar je kan er ver mee komen zo blijkt. En nu gaat z’n zus ook al de boer op en ’het volk’ vreet het allemaal, cultuurbarbaren! :(

Reactie: (Phil Collins)
12-6-2007, 01:35
Hoeveel betaald Radio Hoorn bij voor die kaarten. Daar wil je toch echt niet bij zijn.
Schaam jullie Hoorn. Tjonge wat een niveau heeft deze stad en dan zo’n lokale omroep waar geen hond naar luistert of uberhaupt van het bestaan afweet geeft dan kaarten weg. Sukkels.
Jullie moeten er vast veel moeite voor doen om ze kwijt te raken. Ga eerst eens jullie taak uitoefenen. Lokale Radio maken. Daar merk ik weinig van. Trouwens bij al die andere lokale omroepen ook niet. Allemaal opheffen die zooi.

En als ze geen storing aan de zender hebben zenden ze wel vier weken Radio Noord Holland uit. En dat kost de burger dan geld.