Raad van State wijst beroep tegen bestemmingsplan Blokkers-IJsselweg af

ingevoerd op 17-6-2007

De Raad van State heeft het beroep van enkele bewoners van Zuiderhout tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan Blokkers-IJsselweg afgewezen. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk geworden.
 
De onverkorte versie van de uitspraak is te vinden op de website van de Raad van State (www.raadvanstate.nl) onder nummer 200605215/1.

Het bestemmingsplan Blokkers-IJsselweg voorziet in de bouw van zes appartementencomplexen op het voormalige terrein van de voetbalvereniging “De Blokkers”. Nu de bestemmingsplan-procedure is afgerond, kan de daadwerkelijke realisering van het project worden gestart. De bouwvergunning is inmiddels verleend. Tegen dat besluit staat nog de mogelijkheid van beroep open.

Reacties
Reactie: (Anastasia)
21-6-2007, 17:51
Geachte Horinees,
Hoewel ik uw bijdrage erg goed vind, liever geen naam als je het niet 100% zeker weet, maar ik had ook liever vrijstaande villa’s met minder hoogte, maar de groenstrook is nu wel gered!
Hoewel ik die dozen die nu komen niet echt fraai vind, er zijn ook lelijke vrijstaande, en nu kan ik de hond tenminste nog blijven uitlaten.
Ook moet gezien de dure locatie wel genoeg bewoners komen, en we hebben in de gemeente al zo weinig ruimte, dus met tegenzin was ik helaas toch voor het voorgestelde.

Reactie: (horinees)
19-6-2007, 20:31
Het grappige is dat één van deze bewoners die beroep heeft aangetekend tegen het bestemmingsplan Blokkers-IJsselweg dhr. van Wakeren is,jurist bij de gemeente Hoorn. Jaren heeft hij ondubbelzinnig mensen met minder verstand van zaken, die machteloos waren tegen een gemeentelijk cq. overheids apparaat, met de grond gelijk gemaakt in geval van gelijksoortige procedures als vertegenwoordiger van de gemeente. En nu ziet dhr. van Wakeren zelf zijn uitzicht "vervuild" worden. Typische gevalletje van gerechtigheid. Welkom in Hoorn mijnheer van Wakeren. U bent al eens door de Raad van State keihard terug gefloten. En toch maar proberen he. Join the club. What comes around goes around. En ja, enig leedvermaak heb ik zeker.