Proef met ”Beemstermarkt” bij Hoornse haven

ingevoerd op 21-6-2007

De gemeente Hoorn gaat deze zomer 8 keer een markt met Beemsterprodukten organiseren op de Vismarkt bij de haven. Na de zomer worden de ’boerenmarkten’ geevalueerd. De markten passen in de opzet om een soort struingebied tussen het winkelhart en de havens te ontwikkelen. Op 25 juni kunnen omwonenden reageren op de plannen.

Er zijn kramen (11 tot 15 stuks) met de volgende producten gepland: hertenvlees, boerenkaas, aardbeien, bloemen, westfriese wijnen, geiten- en schapenkaas, stroopwafels, fruit en sappen, meelproducten, honing en souveniers/klompen. De markten worden op donderdagen in juli en augustus gehouden tussen 14 en 19.30 uur. De Beemstermarkt sluit aan op de nieuwe toeristische kaasmarkten op de nabijgelegen Rode Steen.

Het Purmerendse publiek kon afgelopen jaar al kennis maken met het fenomeen Beemstermarkt: Groenten, fruit, kruiden en andere agrarische lekkernijen van boeren uit de Beemster werden er op donderdag aangeboden.

Aad Serrarens uit Oosthuizen is de initiatiefnemer van de Purmerendse markt voor Beemster Producten. Hij overlegde  ook met de gemeente Hoorn over een markt. De gemeente wil het gebied tussen het winkelrondje en de haven meer leven inblazen.
 
 

Reacties
Reactie: (Dr. Amstel)
20-7-2007, 22:53
Hertenvlees is inderdaad een beetje vreemd op de markt Huesje. wat dat betreft hadden ze beter jou kunnen slachten en je aan het spit ronddraaien. Maar ja, dat dikke konten vlees van jou is niet te eten en is vergiftigd van onverzadigde vetzuren die een opeenhoping van je uitdijing tot gevolg hebben gehad.

Reactie: (onno(zel))
24-6-2007, 11:00
Ben bijzonder benieuwd naar de Westfriese wijnen en de plaats van de zonovergoten hellingen waar deze hun oorsprong hebben...

Reactie: (Huesje)
22-6-2007, 22:59
En zou er dan een connectie tussen een Dirk en deze markt moeten zijn gezien de vraag van Rob Verhoek? Missen wij lezers iets? Zeker weer Horinezen onder elkaar. :)

Overigens vind ik hertenvlees een beetje vreemd op een boerenmarkt, maar dat kán aan mij liggen. Ik zal beslist een kijkje nemen alhoewel het wel wat druk wordt zomers in Hoorn.

Reactie: (D1rk)
22-6-2007, 19:32
Nee

Reactie: (Rob Verhoek)
22-6-2007, 09:20
Doet Dirk ook mee?