Gewapende overval op funbuggy-bedrijf Blokker

ingevoerd op 2-7-2007

Op het bedrijventerrein aan de Gildenweg in Blokker heeft maandag rond 12.00 uur een gewapende overval plaats gevonden in een bedrijf dat funbuggys verkoopt, een kleine open auto. De 38-jarige eigenaar uit Hoorn was nog maar net in zijn zaak toen er twee gewapende mannen binnenkwamen. Ze eisten onder bedreiging met een vuurwapen geld. Geld was er echter niet, de mannen zijn onverrichter zaken weer weggegaan.

Ze stapten in een rode gereed staande auto met een derde persoon achter het stuur. De mannen hebben het volgende signalement: man één: ongeveer 1.85 meter lang, verzorgd uiterlijk, stevig postuur, negroïde uiterlijk met kort zwart, bijna stekeltjes kroeshaar, bol gezicht, zonder snor of baard, grote ronde ogen en sprak gebrekkig Engels. Man twee: ongeveer 1.85 meter lang, redelijk verzorgd uiterlijk, magerder dan eerste man, een kaal glad hoofd, heeft een negroïde uiterlijk. De auto heeft een helder rode kleur.

De politie komt graag in contact met mensen die rond 12.00 uur in de omgeving van het bedrijventerrein aan de Gildenweg deze mannen hebben gezien en/ of andere verdachte omstandigheden die verband kunnen hebben met de overval. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844.