Modewedstrijd laat vele talentvolle ontwerpers zien

ingevoerd op 12-7-2007

In het Westfries Museum is t/m 19 augustus 2007 de tentoonstelling “Mode met een knipoog naar VOC” geopend. De tentoonstelling is het resultaat van de modewedstrijd die is georganiseerd door Stichting Netwerk in het kader van 650 jaar Hoorn. 
 
Couturier Edgar Vos heeft de deelnemers in hun ontwerpproces en tijdens de uitvoering geïnspireerd en gemotiveerd. De expositie wordt geopend door dhr. Piet Schakel, bestuurslid van het Comité Stichting Hoorn 650 jaar.

De modewedstrijd is september 2006 van start gegaan. Noord-Hollandse jongeren konden zich inschrijven kleding te ontwerpen rond het thema: Een nieuwe interpretatie van mode en VOC. Zij moesten zich laten inspireren door de VOC en van daar uit nieuwe combinaties creëren. De opdracht was dat de ontwerpen er vooral spannend uit moesten zien en tijdens de show applaus moeten krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen heeft couturier Edgar Vos de ontwerpers geïnspireerd en gemotiveerd. Via wekelijkse ‘werkgesprekken’ heeft hij de deelnemers tips gegeven hoe de kledingstukken spectaculairder te maken en technisch te verbeteren.

Op 29 april jl. vond de modeshow plaats in Schouwburg het Park te Hoorn. In de uitverkochte Hamletzaal streden 18 talentvolle ontwerpers om de felbegeerde eerste plaats voor het beste ontwerp. De ontwerpen straalden kwaliteit uit en waren van een hoog niveau. De jury bestaande uit Paul Schulten, couturier, Ans Markus, schilderes, Phia Baruch, hoofdredacteur Couturekrant, Fokelien Renckens, directeur Zaans Museum met Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn als voorzitter was dan ook geïmponeerd door het niveau van de show. De jonge talenten hebben hun creativiteit uitgeleefd in vorm- en kleurgebruik en de materiaalkeuze.

De 1e prijs van € 1000,-, die door Edgar Vos ter beschikking is gesteld is gewonnen door Saskia Bakker met haar cyclaamkleurige creatie. De tweede prijs, een stedentrip, viel ten deel aan Remy Deinum voor haar elegante galajurk opgebouwd uit transparante kralen. De 3e prijs is gewonnen door Sepehr Maghsoudi voor zijn twee herenkostuums.
 
 

Reacties
Reactie: (Cornelis)
21-7-2007, 18:52
Nou nee, ik weet een betere therapie. Gewoon hier een zinloze discussie vioeren met zulke net zo gestoorde lotgenoten. Daar knap ik pas echt van op, de wetenschap dat ik niet de enige simpele ziel ben. En huppa, kom maar weer met de reacties, ik help wel, hoe, wat of waarover, maakt niet uit, maar de meningen van de zielepoten moeten gehoord worden. Nou ik ben zelf net zo’n grote zielpoot, dus sluit me graag bij jullie club aan. Stelletje stompzinnige varkens.
Ga lekker in Afghanistan discusseren. Zijn jullie nog van enig nut. Die kogel in je kop kan toch geen kwaad, want er zit bij jullie niets in.