Regio Hoorn van de Zonnebloem zoekt penningmeester

ingevoerd op 28-7-2007

Regio Hoorn van de Nationale Vereniging de Zonnebloem is op zoek naar een nieuwe enthousiaste penningmeester. Dit in verband met verhuizing van de huidige penningmeester. “We zoeken iemand die ons vrijwilligerswerk voor mensen met een lichamelijke beperking door leeftijd, ziekte of handicap een warm hart toedraagt en daarnaast bereid is om de jaarlijkse begroting en jaarrekening op te stellen”, zegt Corry de Krijger, voorzitter. “Het gaat voor alle duidelijkheid om een vrijwilligersfunctie.”

PENNINGMEESTER

Wat gaat u doen?

De financiën van alle Zonnebloemactiviteiten zijn toevertrouwd aan de penningmeester. “De penningmeester is verantwoordelijk voor het naleven van de financiële richtlijnen van de Zonnebloem, bereidt vergaderingen voor en woont deze bij. Hij of zij coördineert bijvoorbeeld ook de jaarlijkse lotenverkoop, vraagt subsidies aan enzovoorts. Het is dus zaak dat het toekomstige bestuurslid financieel inzicht heeft en nauwkeurig is”, zegt Corry de Krijger.

Corry de Krijger hoopt snel een nieuwe enthousiaste man of vrouw voor de bestuursfunctie voor de Regio Hoorn te vinden. “Vrijwilligers, jong en oud, met veel of beperkte tijd vrij, kunnen hun ei bij de Zonnebloem kwijt. We hebben hen veel te bieden. Daarbij is het goed om te weten dat de bestuursfunctie ongeveer één dagdeel in de twee weken van je vergt.” De vrijwilligersorganisatie heeft bovendien een uitgebreid deskundigheidsprogramma van cursussen, lezingen en themabijeenkomsten waaraan vrijwilligers kosteloos kunnen deelnemen. En er is een goed pakket verzekeringen beschikbaar. “Vrijwilligerswerk is een zinvolle vrijetijdsbesteding, die veel voldoening geeft”, voegt zij nog enthousiast toe. Belangstellenden kunnen zich aanmelden of meer informatie krijgen bij Evelien Koesoemowidjojo, secretaris regio Hoorn. Tel: -229-232 227 e-mail: eh.koesoemowidjojo@quicknet.nl________________