11 t/m 20 augustus: tien dagen Hoornse kermis

ingevoerd op 28-7-2007

De binnenstad van hoorn staat dit jaar van zaterdag 11 t/m maandag 20 augustus in het teken van de kermis. Er komen 80 attracties. Nieuwe attracties zoals de Kartbaan, de Booster Maxxx, de Jetforce, het spookhuis Haunted Maison, No Limit en de Fun Factory zullen voor het nodige spektakel zorgen. Op de Roode Steen komen weer enkele nostalgische attracties.

Tijdens de opbouw van de kermis en tijdens de kermis zelf zijn de medewerkers van brandweer, politie en gemeente die samen het kermiscoördinatieteam vormen, telefonisch bereikbaar voor alle vragen en zaken die met de kermis te maken hebben. Zij zijn herkenbaar door hun oranje t-shirt. Het team is vanaf woensdag 8 augustus 18.00 uur tot en met maandag 20 augustus (Lappendag) 23.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 06 20000255.

Opbouw
De opbouw van de grotere kermisattracties gaat op dinsdag 7 augustus op de Vale Hen van start. De opbouw van de andere attracties start op woensdag 8 augustus vanaf 18.00 uur.

Openingsuren
De kermis gaat iedere dag om 14.00 uur open; alleen op woensdag 15 en zaterdag 18 augustus om 12.00 uur. Traditiegetrouw gelden voor Lappendag afwijkende openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur.
De kermis stopt om 24.00 uur. Op vrijdag 17 augustus en beide zaterdagen draait de kermis een uur langer, tot 01.00 uur.

Kermiskrant
Ook dit jaar komt er een speciale kermiskrant. Deze krant wordt op zondag 5 augustus in heel West-Friesland verspreid als bijlage van het huis-aan-huisblad Zondag (rood). De krant bevat ook dit jaar prijsaanbiedingen van alle kermisexploitanten. Verder zijn er mooie prijzen te winnen (o.a. een DVD- en een MP3-speler) met een puzzelwedstrijd.

Ritprijzen
Op de maandag, dinsdag en donderdag gelden maximum ritprijzen. Het grootvermaak mag op deze dagen voor maximaal € 2,50 draaien en het kindervermaak voor maximaal € 1,50.
Op woensdag (familiedag) gelden tussen 12.00 en 19.00 uur gereduceerde prijzen, te weten: groot vermaak € 1,50. en kindervermaak € 1,00. Alle andere attracties komen die dag met aanbiedingen.

Elke dag een ander thema
De kermis krijgt dit jaar elke dag een ander thema. Er zijn veel extra activiteiten, omdat Hoorn 650 jaar bestaat. Bezoekers, horeca en winkeliers kunnen zich daarop “kleden” om het gekozen thema goed tot zijn recht te laten komen. Het zou fantastisch zijn als de thema’s tijdig gaan leven en terug te vinden zijn in de etalages, de kleding van het personeel, de aankleding van de cafe’s en de uitdossing van het publiek.




Cameratoezicht.
Na het succes van vorig jaar gaat de politie voor de handhaving van de openbare orde op Lappendag gebruik maken van cameratoezicht. Er komen op een voor iedereen zichtbare wijze mobiele camera’s op het Kerkplein en de Roode Steen. Beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd blijven tijdelijk bewaard om een verdachte eventueel strafrechterlijk te kunnen vervolgen.
Cameratoezicht geeft de politie een goed overzicht op het verloop van het evenement, zodat ze beter en sneller kan ingrijpen op het moment dat er ordeverstoringen dreigen te ontstaan. Strafbare feiten en andere wanordelijkheden kunnen zo worden voorkomen.


Controle veilig gebruik gasinstallaties
Om de veiligheid van de bewoners, omwonenden en bezoekers te vergroten vindt dit jaar wederom controle plaats op het veilig gebruik van de aanwezige gasinstallaties in woonwagens en attracties. Ook wordt nauwlettend toegezien op de complete brandveiligheid en bereikbaarheid voor brandweer, politie en ambulance.

Verkeersmaatregelen
Er worden van 6 t/m 21 augustus diverse verkeersmaatregelen genomen om het verkeer zo goed mogelijk te geleiden.
• De parkeerterreinen Pelmolenpad en Nieuwe Wal worden met ingang van maandag 6 augustus afgesloten om ruimte te maken voor de woonwagens van de kermisexploitanten.
• Op het parkeerterrein Noorderveemarkt kan men met uitzondering van Lappendag (betaald) parkeren.
• De volgende straten zijn van 8 t/m 21 augustus geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, Dubbele Buurt, gedeelte Breed, en Spoorstraat.
• Het parkeerterrein Vale Hen is van 7 t/m 21 augustus afgesloten.
• De Roode Steen wordt ook dit jaar tijdens de openingsuren van de kermis afgesloten voor het verkeer.
• Breed en Achterom wordt in de periode van 7 t/m 21 augustus afgesloten voor grote voertuigen.
• Eén rijstrook van de Hoge Vest, aan de zijde van het parkeerterrein Vale Hen, wordt op 8, 9 en 10 augustus afgesloten ten behoeve van het parkeren van pakwagens. Het verkeer wordt zonodig geregeld door verkeersregelaars.
• Op de zaterdagen 11 en 18 augustus en op Lappendag maandag 20 augustus is er een extra parkeermogelijkheid op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Daartoe wordt één baan afgesloten en eenrichtingsverkeer ingesteld. Verkeer op de Westerdijk is dan uitsluitend mogelijk vanaf de Vale Hen in de richting van De Hulk/Venneweg. Er komen afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Hulk. Omleidingen staan aangegeven.

Aanvullende verkeersmaatregelen tijdens de vuurwerkavond en Lappendag.
In overleg met politie en brandweer is ook dit jaar een aantal extra maatregelen getroffen, waardoor de binnenstad goed bereikbaar is in geval van calamiteiten.

Op de vuurwerkavond (17 augustus):
• zijn de Hoge Vest (ter hoogte van de Weel/Noorderveemarkt) voor voertuigen in de richting Westerdijk/Breed, de Westerdijk (ter hoogte van de Hulk) voor verkeer in de richting Hoge Vest, de Westerdijk, de Wijdesteeg en het Achterom van 21:00 tot 23:00 uur afgesloten voor het verkeer.
• geldt tijdens het vuurwerk op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en De Hulk éénrichtingsverkeer richting De Hulk.

Op Lappendag (20 augustus) is:
• de Veemarkt westzijde, de Noorderveemarkt (inclusief het parkeerterrein) afgesloten voor het verkeer.
• de Westerdijk ter hoogte van het Breed tussen 6:00 en 14:30 uur afgesloten voor voertuigen, uitgezonderd aanwonenden en bestemmingsverkeer. Van 14:30 tot 18:00 uur geldt de afsluiting voor al het verkeer.
• de Wijdesteeg afgesloten voor het verkeer.
• de Achterstraat afgesloten voor het verkeer.

Afsluiting havengebied op Lappendag
Lappendag kenmerkt zich door veel rondrijdende auto’s, foutparkeerders en opstoppingen. Ter vergroting van de bereikbaarheid en de veiligheid wil de gemeente de toestroom van verkeer naar het havengebied zoveel mogelijk weren door dit deel van de binnenstad af te sluiten. Naast het plaatsen van afzettingen zal Bureau Stadstoezicht toezien op het naleven van deze maatregel.
Binnenstadsbewoners kunnen op vertoon van hun parkeervergunning de afgesloten gebieden inrijden. Ook eigenaren van boten krijgen toegang.
De enige uitzondering is de Westerdijk. De dijk is vanaf het Breed tussen 14:30 en 18:00 uur voor alle verkeer afgesloten

Drankverstrekking op Lappendag
De cafébedrijven zijn op Lappendag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Dit ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde. Het is de bedoeling dat de drankverstrekking om 16.00 uur wordt gestaakt en de zaak vervolgens wordt ontruimd. De burgemeester heeft de slijterijen en supermarkten in de binnenstad verzocht op Lappendag na 15.00 uur geen alcoholhoudende drank te verkopen.

Reacties
Reactie: (Vaag teken)
20-8-2007, 15:11
John, laat jij dan in het vervolg die spatie weg tussen het laatste woord van de zin en het vraagteken?

Reactie: (John)
1-8-2007, 22:12
En dit is dus een afspiegeling van het niveau van de lezers van Hoorngids.

Reactie: (peter)
31-7-2007, 21:30
jaa wat een ophef ja ike niete beste nederlands kan schijfen 100%nederlander ik kemis leukee vinde

Reactie: (D!RK)
31-7-2007, 14:47
Als je teidens de Cermiss genoeg beir op hept, maak je vanzelv vauten!
Prosst.

Niet iedereen die goed Nederlands geleerd heeft leerde ook typen, dus dan is een foutje soms snel gemaakt.
En na plaatsen is helaas geen correctie meer mogelijk!

Reactie: (Lily)
31-7-2007, 13:23
Gaan we hier nou steeds ijndeloos ijkelen over spelfouten? Ik vind dat soort enthousiaste reacties veel leuker om te lezen en wens Peter veel plezier op de kermis.

Reactie: (John van Veen)
30-7-2007, 23:17
Mijn fout valt je niet eens op, want het is tijdens.

Het is Nederlandse taal; en der ? Ga eerst eens fatsoenlijk Nederlands leren lezen en schrijven indien je een serieuze reactie wilt krijgen.
Zo wordt het lastig iemand voor vol aan te zien.

Reactie: (peter)
30-7-2007, 21:13
meneer der nederlandse taal is der ook weer

Reactie: (John van Veen)
30-7-2007, 20:32
eidelijk ? Ga je een ei leggen tijden de kermis ?

Reactie: (peter)
29-7-2007, 21:56
eidelijk weer kermis na een jaar wachten.