Ook Hoorn strijdt om titel Beste Binnenstad

ingevoerd op 7-8-2007

Welke stad wordt de beste van Nederland in 2007?
De strijd om de titel van Beste Binnenstad 2007 gaat de beslissende fase in. Over een maand is bekend welke steden Groningen en Zutphen – de titelhouders – gaan opvolgen. Hoorn is ook in de race in de categorie Middelgrote Steden en zit bij de eerste zeven...


Dit jaar zullen opnieuw winnaars aangewezen worden in twee categorieën: grote steden en middelgrote steden. Op 6 september wordt tijdens de Manifestatie van het Platform Detailhandel Nederland in Den Haag bekendgemaakt welke gemeenten de beste binnenstad van Nederland hebben.
De jury van deskundigen, met daarin het bedrijfsleven en de Ministeries van Economische Zaken, Justitie, VROM en Verkeer & Waterstaat, heeft zich gebogen over de kandidaten die het tot de eindfase hebben geschopt.

Een eerste voorselectie van zeven steden in de categorie
Middelgrote steden (minder dan 70.000 inwoners):
  
Bergen op Zoom 
Elburg 
Hoorn 
Meppel 
Oosterhout 
Terneuzen 
Woerden

Komende maand zal de jury bespreken welke steden op 6 september als winnaar uit de bus komen.

Bij de verkiezing Beste Binnenstad wordt de binnenstad in de volle breedte bekeken, dit gebeurt zowel vanuit het gezichtspunt van de consument als vanuit de winkelier. Belangrijk daarbij is dat de steden worden gevraagd te motiveren waarom zij de ‘Beste Binnenstad 2007’ zijn en welke inspanningen daarvoor zijn gepleegd.

Reacties
Reactie: (Loek uit Amsterdam)
15-8-2007, 00:42
Niet zo miezeren jongens! En trek dan ook je schoenen aan als je je sokken niet wil kwijt raken, bijchochem!
Hoorn maakt een grotere kans dan bijvoorbeeld Zutphen. Toegegeven: dat heeft wel een mooie binnenstad, maar de totale sfeer (incl. bevolking) doet mij altijd vermoeden dat de letter ’t’ uit de plaatsnaam geschrapt moet worden, om het plaatsje werkelijk eer aan te doen!!
Nogal ingeslapen dus.
Groningen heeft architectonisch een geforceerde binnenstad. Kaikt nagal aardig voor de beste binnenstad zou een westfries zeggen, nietwaar? En voor wat (volgens enquette’s) de meest gemiddelde stad van Nederland betreft; Woerden, nah... dáár wil je nog niet dood gevonden worden. Daar hebben ze maar één autovrije straat en één supermarkt. Je weet wel, van die rotwinkel die alleen maar op z’n eigen kleintjes let en heus niet op die van jou.
Sorry, maar het is er van een benauwdheid dat je er zuurstoftanks bij nodig hebt om er alleen al doorhéén te komen.
Woerden de beste binnenstad? Flauwekul!
Hoorn lééft tenminste en dat tenmidden van z’n mooie historische binnenstad. De meeste mensen zijn er oprécht aardig (een enkele oprécht onaardig) en het heeft alles om een aangenaam en gezond leven te kunnen leiden.
Weet je waar ik naar toe ga om een dag die Amsterdamse kolere drukte te ontvluchten, of een werkafspraak te maken met iemand uit
de kop?
Juist: dagje Hoorn. Heerlijk ontspannen. Ook om boodschappen te doen, op de markt of in die sfeervolle binnenstad. Bakkie op de Rode Steen,
en bijkomen aan de haven.
De Hoornse binnenstad inspireert en is een verademing. Dat kan ik van die andere voornoemde plaatsen bepaald niet zeggen.
Nee, volgens mij maakt Hoorn een hele grote kans om de titel "beste binnenstad" te winnen.
En terecht naar mijn smaak!

Reactie: (dennis)
14-8-2007, 21:05
ik kijk wel uit op me scootertje hahaha

Reactie: (weenen)
13-8-2007, 11:47
De titel "meeste-scooters-die -je-van-je-sokken- rijden binnenstad", ja die winnen ze wel.

Reactie: (D!RK)
11-8-2007, 23:55
Met een optocht van klassieke auto’s?

Past wel bij onze binnenstad, en autovrij, dan jaag je wel de mensen weg!

Wel zouden we Hybride auto’s gratis parkeren kunnen geven, naast de Prius en Lexus die duidelijk herkenbaar zijn dus ook die enkele Honda?

Als je nooit meedoe win je nooit wat, en die genoemde als Zutphen en Groningen, dan zie ik wel kansen, steeds dezelfde laten winnen doen ze toch ook niet, en je moet verbeteren, en dat word voor de winnaars steeds moeilijker!

Ik geef ze wel een kleine kans.

Reactie: (g.van zutphen)
9-8-2007, 20:20
Hoorn kan die onderscheiding mooi op zijn buik schrijven met al dat rondrazende verkeer in de Hoornse binnenstad en met het getreuzel met de al jaren geleden beloofde tonnagebeperking. Waar haalt Hoorn de arrogantie danwel de euvele moed vandaan om te willen concurrereren met Groningen en Zutphen, steden die al jaren geleden het blik in hun historische binnenstad hebben opgeruimd? Nee, zelfs een troostprijsje zal er voor Hoorn niet in zitten.