Booster mag op Hoornse kermis wel draaien

ingevoerd op 7-8-2007

Na een dodelijk ongeval zaterdag met de kermisattractie Booster in Frankrijk heeft de Italiaanse fabrikant opgeroepen tot inspectie van alle dertig exemplaren van dat type attractie. De Booster Maxxx die vanaf zaterdag in Hoorn staat is echter splinternieuw en van een ander type en kan dus wel gewoon draaien.
 
Het toestel is groter, heeft een andere constructie en is uit ander materiaal opgebouwd dan de attractie nabij Parijs.
Het ongeluk op een kermis in Saint-Germain-en-Laye, veertig kilometer ten westen van Parijs, kostte een vader (48) en zijn zoon (21) het leven. Twee familieleden van hen raakten ernstig gewond.

De Booster is een attractie waarbij aan het einde van een bewegende arm twee cabines met een snelheid tot negentig kilometer per uur ronddraaien. De bak waarin het viertal zat, brak plotseling af en sloeg ruim dertig meter lager tegen de grond. De brandweer deed er uren over om de twee personen die op 36 meter hoogte in het andere bakje zaten, te bevrijden. Volgens een woordvoerder van de kermis bij Parijs was de attractie onlangs geïnspecteerd en was toen alles in orde. De Booster was drie jaar oud.

Reacties
Reactie: (Jan)
7-8-2007, 23:38
De Booster in Hoorn is dan ook een meter of 15 hoger dan die in Frankrijk. Een geheel ander type dus.
Voor meer info over de kermis kunt u altijd kijken op kermishoorn.eu