Overval in trein Hoorn-Enkhuizen

ingevoerd op 12-8-2007

Zaterdagnacht zijn drie jongens van 17 en 20 jaar uit Enkhuizen en Venhuizen overvallen in de trein van Hoorn naar Enkhuizen. Dit gebeurde omstreeks 00.45 uur. Eerder was een vriend van hen uitgestapt bij station Bovenkarspel. Net voor vertrek van dit station stapten twee jongens in. Deze vroegen de drie jongens eerst om sigaretten en vervolgens om hun mobiele telefoons af te staan. Toen zij dat niet deden werden zij door een van de jongens bedreigd met een mes. De jongens stonden hierop hun mobiele telefoons af. De daders zijn vermoedelijk in Bovenkarspel/Floraof in Enkhuizen uit de trein gestapt.

De signalementen van de daders luiden als volgt:
Verdachte 1: circa 20 jaar, 1.80 tot 1.90 lang, blank, blond of bruin kort stekelig haar. Hij droeg een zwart bomberjack, lichtblauwe spijkerbroek, Nike schoenen, een ring met daarop een doodshoofd en een zwart Nike petje met zilverkleurig logo.
Verdachte 2: circa 20 jaar, 1.80 tot 1.90 lang, licht getint. Hij droeg een bruin vest met capuchon wat hij over zijn hoofd getrokken had.

Mensen die ook in deze trein hebben gezeten, of misschien aanwezig waren op of rond de genoemde treinstations en informatie hebben over dit voorval worden door de politie opgeroepen dit te melden bij de afdelingsrecherche De Koggen via 0900-8844.

Reacties
Reactie: (Pieter)
13-8-2007, 12:21
Lonsdale samen met een rifje?