Oud-Hoorn wil weer overleg met Gemeente

ingevoerd op 12-8-2007

De Vereniging Oud-Hoorn wil weer rond de tafel met het College van Burgemeester en Wethouders. In een brief aan B&W laat voorzitter Ottens weten dat met het vorig College periodiek overleg was, maar ”met de komst van het nieuwe college lijkt dit overleg er na een eerste kennismaking bij ingeschoten te zijn”. De vereniging wil graag met het stadsbestuur praten over zaken als het Oostereiland, het stationsgebied en de kwaliteit van het winkelgebied buiten openingsuren.


Lees hier de brief:

Aan het college van burgemeester en wethouders
van de gemeente Hoorn
postbus 603
1620 AR Hoorn


Hoorn, 12 juli 2007

Geacht college,

Met vorige colleges van burgemeester en wethouders vond periodiek (jaarlijks) overleg plaats over zaken die onze vereniging behartigt: de aandacht voor en bescherming van historisch stadsschoon en van monumenten, alsmede de geschiedenis van onze stad. Met de komst van het nieuwe college lijkt dit overleg er na een eerste kennismaking bij ingeschoten te zijn, hoewel er ten aanzien van incidentele zaken wel contact (vooral schriftelijk) is geweest.

Ons bestuur vindt het belangrijk om met enkele van uw collegeleden van gedach-ten te wisselen over een aantal zaken of ontwikkelingen in onze stad. Wij denken daarbij onder meer aan:
” Het beleid tav de monumenten;
” De kwaliteit van het historisch stadscentrum, vooral in de nevenstraten en de aanwezigheid van een aantal vervallen panden tot bouwvallen;
” De kwaliteit van het winkelgebied buiten de winkeluren. De gesloten, metalen luiken etc.;
” De omgang met het (ook monumentale) groen en de voorgenomen kap van de bomen Onder de Boompjes;
” De ontwikkelingen mbt het stationsgebied en de aandacht voor het rijksmonument (zie ook onze gelijktijdig aan u verzonden brief)
” De ontwikkeling van het Oostereiland;
” De monumentale kwaliteit van de linten;
” De bezetting van de afdeling Monumenten; de vacature van de heer Boezaard;
” Nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden tot samenwerking op het terrein van elektronische informatieverzameling en -verschaffing met andere op dat terrein actieve sitebeheerders in de gemeente Hoorn.

Hoogachtend,
Namens het bestuur van Vereniging Oud Hoorn

Egbert Ottens
voorzitter