Hoorn ziet zendschip Veronica niet zitten

ingevoerd op 14-8-2007

Het College van B&W van Hoorn heeft een verzoek voor een ligplaats in de Hoornse haven voor het oude zendschip van Radio Veronica afgewezen. De huidige eigenaar wil een horecazaak op de Norderney exploiteren, maar de gemeente vindt dit niet passen in het horecabeleid.

Het voormalige Veronica-zendschip de Norderney (48 meter lang) ligt nu nog in de haven van Antwerpen. Al lang wordt naar een geschikte lokatie voor het schip van de voormalige zeezender gezocht. Zo zijn de volgende steden al in beeld geweest, maar steeds werd de boot afgehouden: Bergen op Zoom, Middelburg, Waalwijk, Groningen, Maastricht, Dordrecht, Leeuwarden en Papendrecht.

Er zijn meerdere redenen geweest om het verzoek om een ligplaats in Hoorn af te wijzen. Er was vergunning gevraagd om het schip te mogen exploiteren als horecagelegenheid (cafe). Het schip is berekend op 400 tot 500 bezoekers. Een vergunning past niet in het horecabeleid van de gemeente, omdat het uitgaansleven is geconcentreerd op de Roode Steen, het Kerkplein en de Dubbele Buurt/Vale Hen. Het gemeentebestuur wil de horeca tot deze concentratiegebieden blijven beperken.

Ook uit het oogpunt van openbare orde oordeelt het college negatief over de komst van een grote horecagelegenheid op een solitaire plek. Het Horeca Interventie Team richt zich met name op de hierbovengenoemde concentratiegebieden in de binnenstad.

Een andere overweging is dat er in het havenkwartier veel woningen staan. Het gemeentebestuur vindt het ongewenst dat er in de avond en nacht een groot aantal horecabezoekers naar het havenkwartier gaat om daar uit te gaan.
 
Eigenaar Wout van der Meer van Entertainment International in Groningen zal dus verder moeten zoeken naar een ligplaats voor het zendschip.


Reacties
Reactie: (Rob (niet oud))
22-8-2007, 02:00
Veronica blijft als u dat wilt ! Mooie slogan uit vervlogen jaren. Laat ze hetzelfde met dat schip doen wat de eigenaren van dat schip destijds bij de Mebo II deden. Bom erop. En vervolgens laten zinken.

Reactie: (dekkertje )
17-8-2007, 08:32
moet dat dit de nieuwe boot worden van de goedheiligman en zijn knechten ,dacht het van niet dus he,