Hoorns culturele weekend staat voor de deur

ingevoerd op 19-8-2007

Hoorns culturele weekend staat voor de deur! De start van het nieuwe culturele seizoen van Hoorn. Van vrijdag 31 augustus tot en met 2 september is de programmering gevarieerd en veelbelovend.

Voor de Kunstmarkt van Stichting Hoorn Kunst & Cultuur, op zondagmiddag, hebben meer dan 200 kunstenaars zich aangemeld en dat maakt de Kunstmarkt tot de op een na grootste van Nederland. Het lint van kramen met een veelheid aan disciplines (van schilderijen tot glaskunst tot sieraden) begint op het plein voor schouwburg Het Park en slingert door de binnenstad van Hoorn. Op de locatie Dal/Spoorstraat gaan kunstenaars echt aan het werk bij `Montmartre in Hoorn’. Er is muziek van Ruloff Manuputty.
Let op: speciale gastvrouwen (Mr. Paddy’s P.A.’s) lopen als chique eenhoorns over de Kunstmarkt. Bij Montmartre leiden zij u zelfs rond – gratis, maar met een knipoog.

De jeugd van 6 tot 16 jaar kan op zondagmiddag het eigen kunstenaarstalent ontdekken op de Rode Steen. Op het programma van KidsKunst staan onder andere de workshops Graffiti en Rap, een wedstrijd levende standbeelden en natuurlijk schilderen en tekenen. 

Ook voor de Open Atelierroute van Kunstcentrum de Boterhal wordt weer veel belangstelling verwacht. Op zowel de zaterdag als de zondag zetten kunstenaars in Hoorn de deuren van hun atelier open. Ook presenteert een aantal kunstenaars hun werk in de Noorderkerk. Exposities in galeries en musea zijn te bezichtigen via een speciale Tour des Expositions.

Hoorns culturele weekend biedt nog veel meer: buitenvoorstellingen van Filmhuis Hoorn (op de Rode Steen en in de Weeshuistuin), het Pepperfestival van cultuurcentrum Manifesto, de start van de losse kaartverkoop van Schouwburg het Park en enkele openbare repetities van de theatergezelschappen TRANS en Expreszo en een workshop Samenspel Ierse Muziek in theater Het Pakhuis. Last but not least: de Hoornse havenconcerten in de Karperkuylhaven.

Nieuwsgierig naar het programma-overzicht met de precieze dagen en tijden van deze activiteiten?
Kijk op www.hoornkunstencultuur.nl