Begoniatapijt in Hoorn groter dan ooit

ingevoerd op 23-8-2007

Het Begoniatapijt in Hoorn, dat dit jaar voor de achtste maal op de Roode Steen is neergelegd, is niet eerder zo groot geweest. Op maar liefst 650 m2 worden de Hoofdtoren, de Scheepsjongens van Bontekoe, een VOC-schip, het wapen en de skyline van Hoorn door middel van Begoniabloemen uitgebeeld.

Op donderdag werd om 08.00 uur met de eerste voorbereidingen voor het Begoniatapijt gestart. Ruim 30 vrijwilligers waren rond die tijd nog bezig om op de landerijen de benodigde bloemen te plukken. Rond 13.00 uur werd begonnen met het leggen van de bloemen op de Roode Steen. Donderdagavond om 20.00 uur vond de officiële opening plaats.

Muzikale omlijsting
De vereniging Horeca Roode Steen heeft er mede voor gezorgd dat het gehele weekend van het Begoniatapijt live muziek op de Roode Steen ten gehore wordt gebracht, waaronder op vrijdag een koor, op zaterdag een smartlappenkoor en op zondag een Shantykoor. Deze muzikale omlijsting wordt dagelijks tussen 17.00 – 19.00 uur verzorgd op de Roode Steen.

Op zondag kunt u naast het bezichtigen van het Begoniatapijt en het genieten van de muziek tevens winkelen. Zondag 26 augustus is namelijk koopzondag.

Het begoniatapijt is dagelijks te bezichtigen van donderdag 23 augustus t/m zondag 26 augustus 2007. Openingstijden van ’s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur. Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.