Uniek voorlichtingsproject voor het basisonderwijs

ingevoerd op 27-8-2007

Sportservice Noord-Holland organiseert al vele jaren met groot succes het project Klas op Wielen. Dit is een voorlichtingsproject voor het basisonderwijs met als doel een positieve beeldvorming te creëren ten aanzien van mensen met een lichamelijke beperking in onze maatschappij. Dankzij Provincie Noord-Holland kunnen scholen komend schooljaar ook aan een nieuw voorlichtingsproject deelnemen: Niemand Buitenspel!

Niemand Buitenspel! kent hetzelfde concept als Klas op Wielen, maar is gericht op het creëren van een positieve beeldvorming ten aanzien van mensen met een verstandelijke beperking. Het project geeft een kijkje in de wereld van het verstandelijk gehandicapte kind met als doel de integratie van kinderen met een verstandelijke beperking te bevorderen.

De lessen
Dit kijkje in de wereld van kinderen met een verstandelijke beperking wordt enerzijds gerealiseerd door een theorieles met onder andere een tweetal korte films. Anderzijds krijgen de leerlingen deze ervaring door de praktijkles waarbij zij tijdens een sportactiviteit kennis maken met verstandelijk gehandicapte kinderen. Zo kan er een voetbalwedstrijd georganiseerd worden tegen een G-team of een gezamelijke sportdag met het speciaal onderwijs.

Steun aan het Aangepast Sporten
Niemand Buitenspel! wordt kosteloos aangeboden aan de scholen. Echter, van de leerlingen wordt een tegenprestatie verwacht in de vorm van een sponsoractie. De inkomsten van deze tegenprestatie komen ten goede van het Aangepast Sporten in Noord-Holland.

Presentatie
Niemand Buitenspel! wordt zaterdag 29 september officieel gepresenteerd. Deze presentatie zal met name draaien om de vertoning van de DVD-film, die speciaal voor dit project is ontwikkeld. De film duurt circa 40 minuten en toont drie totaal verschillende portretten van kinderen met een verstandelijke beperking. Naast alle personen die daaraan hebben meegewerkt, zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom! De presentatie start om 14.00 uur bij ZMLK-school De Stormvogel aan de Wabenstraat in Hoorn (deur open om 13.30 uur). Indien u hierbij aanwezig wenst te zijn, kunt u zich opgeven bij Jos Koopmans, tel: 06-46000804 of e-mail: jkoopmans@sportservicenoordholland.nl

Informatie
Voor meer informatie over Niemand Buitenspel! kan men terecht op www.niemandbuitenspel.info Scholen kunnen zich via deze website ook voor deelname aanmelden.