Politiek wil vrije ruimte Blauwe Berg groen houden

ingevoerd op 29-8-2007

Nu het geplande hotel en de discotheek op de Blauwe Berg in een gezamenlijk gebouw komen, wil de Hoornse gemeenteraad dat het vrijgekomen stuk grond groen blijft. Het mag van de politiek vooral niet gebruikt worden om eventueel in de toekomst extra huizen te bouwen.

Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens de vergadering van de raadscommissie. De raad besprak de voortgang van de Blauwe Berg-plannen en vroeg zich af of er wel voldoende parkeerruimte was ingepland. Voor het hotel en het uitgaanscentrum worden nu immers maar liefst 700.000 bezoekers per jaar verwacht. Wethouder Van Es garandeerde de raad dat er voldoende plaatsen waren voor de extra bezoekers. Op een vraag van de VVD meldde hij dat er nog geen contract met een exploitant van het hotel en de bioscoop is, maar dat het ook een kip en het ei-verhaal is. Als de raad zou instemmen met de plannen, zou de exploitant ook wel komen.

De fracties willen graag verder geinformeerd worden over het vage plan voor een uitkijktoren met horeca. Wat wordt de oppervlakte en hoe hoog wordt de toren? De wethouder zegde toe nadere informatie te verstrekken. Ook wil de politiek helderheid over het gebruik van de geplande boulevard in het vrijetijdspark De Blauwe Berg. Is de boulevard straks ’s avonds afgesloten of juist niet?

Ook was men nieuwsgierig in hoeverre de Denktank van jongeren nog bij het project was betrokken. Van Es meldde dat ondernemer Hermans, die samen met de BAM het plan ontwikkelt, de Denktank weer gaat activeren. Volgens de wethouder is de opening van het hotel en het bioscopencomplex gepland in mei 2009.



Reacties
Reactie: (kees)
5-9-2007, 17:17
Gaan ze dan toch een gevoel voor waarden ontwikkelen? Eindelijk wijs?