Brassband samen met Hoorns carillon

ingevoerd op 31-8-2007

Op zaterdag 8 september - Open Monumentendag - verzorgt Stadsbeiaardier Frits Reynaert een bijzonder concert bij de Hoornse Grote Kerk. Aansluitend aan dit concert houdt hij tevens ’Open Toren’, evenals ’s middags in de Enkhuizer Drommedaris.
 
Tijdens een Open Toren bespeling kunnen belangstellenden van dichtbij bekijken hoe het carillon wordt bespeeld. 
Allereerst zal er om 13.00 uur op het Hoornse Kerkplein een concert voor beiaard en brassband te beluisteren zijn.
Afwisselend voeren de Hoornse Brassband o.l.v. Erwin ter Bocht samen met Frits Reynaert op de beiaard een vijftal muziekwerken uit.

Via een monitorinstallatie heeft de stadsbeiaardier direct contact met geluid van de brassband die onder de aan de toren staat opgesteld. Naast het samenspel brengt de Hoornse Brassband twee solowerken ten gehore.
Het programma omvat werken van Graham, Mancini en filmuziek uit de film van Harry Potter.

Om de combinatie beiaard en brassband tegelijkertijd te horen is het raadzaam om niet vlakbij de brassband te luisteren maar op een  plaats, waar de afstand van de luisteraar tot het carillon in de toren ongeveer even groot is als de afstand tot de brassband.

Na afloop van dit concert wordt de toren van 13.30 tot 14.30 uur opengesteld door Vereniging “ Het Carillon te Hoorn”.  Vervolgens kan men in Enkhuizen van 16.00 tot 17.00 uur de Open Toren bespeling bezoeken.
In de Drommedaris kan men niet alleen het bespelen van het klokkenspel, maar ook de 17e eeuwse speeltrommel bezichtigen en de stad en het IJsselmeer bewonderen vanaf het platte dak van de Drommedaris.