Op gesprek bij het College

ingevoerd op 31-8-2007

Vanaf 10 september houdt het college elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur spreekuur in het stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1. Dan is er iemand van het college van Burgemeester en Wethouders aanwezig. Inwoners van Hoorn zijn van harte welkom met hun vragen, opmerkingen en suggesties over allerlei onderwerpen die in de gemeente spelen. 

Het spreekuur wordt op toerbeurt gehouden door een van de wethouders of de burgemeester. Een afspraak maken is niet nodig. De deur staat gewoon open, en wel aan de achterkant van het stadhuis bij de parkeerplaats. In de schoolvakanties en op feestdagen is er geen spreekuur.
Het college heeft eerder een proef van drie maanden gehouden met een collegespreekuur in Restaurantcafé Ridderikhoff. Uit de evaluatie bleek het college het spreekuur voortaan liever op het stadhuis te laten plaatsvinden.

Los van het wekelijkse spreekuur is het natuurlijk ook mogelijk een afspraak te maken met een lid van het college.
Voor meldingen, vragen en klachten over de openbare ruimte in Hoorn bestaat overigens de Buitenlijn. Gaat het over kapotte bestrating, losliggende trottoirtegels, overhangend groen, defecte straatverlichting, speeltoestellen waar iets aan mankeert, straatkolken die niet goed doorstromen en vernielingen, bel dan met 25 25 55.