Theater voor en door kinderen en jongeren Theater10daagse Hoorn 650

ingevoerd op 3-9-2007

Zaterdag 8 september staan theater Het Pakhuis en de tegenoverliggende Weeshuistuin bol van het theater voor en door kinderen en jongeren. Theatergroep het gezelschap coördineert deze dag in het kader van de Theater10daagse van Stichting Hoorn 650. Een afwisselend programma met dans, theater en muziek is twee keer te bezoeken: om 13.00 en om 15.00.

De 650 Wijzers
Toneelgroep Postiljon maakt al jaren muzikale kindervoorstellingen. Speciaal voor het 650 jaar bestaan van Hoorn is er een korte voorstelling geschreven met een aantal ‘best of’ liedjes erin verwerkt.
Timon Tachus, de tijdgeest, heeft geen zin in feest; hij besluit een jaartje uit te slapen en pas in 2008 weer wakker te worden. Dit betekent dat het feestjaar ongemerkt voorbij zal gaan! De chaos is compleet als ook de zandloper van Sabel Baal wordt leeggegooid en de tijd helemaal stil komt te staan.  Zal alles toch nog op tijd opgelost worden voor het grote feestjaar?

OP Zicht
OP Zicht is een dans geïnspireerd op het leven van de kinderen uit het weeshuis, met een dikke knipoog naar de kinderopvang van nu. De kinderen van toen hadden het zwaar. Ze moesten hard werken en ze werden continue in de gaten gehouden door het altijd aanwezige toeziend oog. Af en toe kwamen er potentiële ouders om een wees uit te zoeken. De grote angst van elk kind; moet ik met deze mensen mee? De dans wordt uitgevoerd door 2 groepen kinderen en is gemaakt en wordt begeleid door Carlijn Visser.

En verder….
De dag wordt verder aangevuld met verrassende muzikale en theatrale optredens.

De Neus
In hetzelfde weekend vindt de première plaats van ‘De Neus’ door jongerentheatergroep Trans!. De Neus gaat over een man zonder identiteit. Hij wordt niet gezien, totdat hij zijn zintuigen ontdekt en er een nieuwe wereld voor hem open gaat. Als een parasiet graaft hij zich in het bestaan van anderen in en pakt hij wat hij pakken kan. Deze muziektheaterproductie is een verslag van ooggetuigen die, stukje bij beetje, de puzzel van de ziel van ‘De Neus’ zullen ontleden.

Theater10daagse
De Jeugd Theater Dag is onderdeel van de Theater10daagse die theatergroep het gezelschap coördineert. In september 2007 bruist Hoorn tien dagen lang van de theatrale activiteiten. Van 7 t/m 16 september laten Hoornse amateurspelers, -dansers en -zangers onder professionele begeleiding zien wat ze kunnen. Liefhebbers van theater mogen hierbij dus zeker niet ontbreken.

Informatie
De Neus: vrijdag 7 (première), zaterdag 8 en zondag 9 september 20.30 uur
Entree: € 8,50 of € 7,50 (CJP, CKV-vouchers, Pas 65, vrienden van Het Pakhuis)
Jeugdtheaterdag: zaterdag 8 september om 13.00 en 15.00 uur
Entree: € 2,50
Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21. Reserveren: 0229-269141
Meer informatie: www.hetgezelschaphoorn.nl of 06-28599674