Verouderd plein bij Hoorns stadhuis wordt opgeknapt

ingevoerd op 12-9-2007

Vanaf donderdag 13 september wordt gestart met het opknappen van het voorplein van het stadhuis aan de Nieuwe Steen. Aannemersbedrijf Schadenberg uit Hem begint met werkzaamheden die bestaan uit het aanleggen van een lange toegangstrap, dertig parkeerplaatsen en grasperken. De werkzaamheden zijn begin december 2007 gereed.

Het verouderde voorplein krijgt een grondige opknapbeurt. Er komt een lange toegangstrap naar de hoofdingang, een soort rode loper van ongeveer vijf meter breed. De trap bestaat uit rode stenen van 20 bij 20 centimeter. De treden zijn elk twee meter lang en 12 centimeter hoog. Zowel aan de linker- als rechterkant komt een hellingbaan voor mensen in een rolstoel of met een rollator.

Rondom het betonnen kunstwerk komt een grasperk. Er komt ook gras aan de andere kant van de ingang; in dit perk komen drie notenbomen, die het Noordhollands Landschap schenkt aan de gemeente in het kader van een milieuproject. Alle parkeerplaatsen aan de kant voor het stadhuis verdwijnen. Aan de overkant van de weg blijven de parkeerplaatsen wel bestaan. Het parkeerterreintje tussen het stadhuis en de fietsenstalling wordt uitgebreid van tien naar dertig plaatsen.

Tijdens de werkzaamheden blijft het stadhuis voor medewerkers en bezoekers gewoon via de hoofdingang bereikbaar. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen normaal bij de publieksbalies in de centrale hal terecht.