Raad praat nog niet over inhoud Verkeersplan

ingevoerd op 14-9-2007

In tegenstelling tot wat het Dagblad voor West-Friesland vrijdag meldde wordt er komende week nog niet gesproken over de inhoud van het Concept Verkeersplan Binnenstad Hoorn. De raadscommissie wordt gevraagd of het concept ”van voldoende kwaliteit is en voldoende basis biedt voor het voeren van (een) stadsgesprek(ken)”.

De raadsleden wordt dus niet gevraagd op de inhoud in te gaan of hun mening daarover te geven. Na het stadsgesprek (een soort inspraak in een modern jasje) zal het verkeersplan ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd. Dit zal naar verwachting in januari 2008 zijn. Overigens zal het voor de commissieleden nog niet meevallen om niet inhoudelijk op de voorstellen in te gaan aangezien er wel een aantal ingrijpende zaken in het Concept Verkeersplan staat.

Havengebied zonder auto’s?
Een van de voorstellen in het plan is om een aantal straten bij de Hoornse haven parkeervrij te maken. Deze straten worden genoemd: Nieuwendam langs waterzijde, Appelhaven langs waterzijde, brug tussen Bierkade en Appelhaven, Veermanskade, Hoofd, Oude Doelenkade tussen Korenmarkt en Mallegomsteeg en Kerkplein zuidzijde. Op deze wijze komen er 82 vergunningplaatsen minder en 60 plaatsen minder voor betaald parkeren. Dit ligt uiteraard zeer gevoelig bij de bewoners, bedrijven en instellingen in het havengebied. De Gemeente denkt dat het toeristische deel van onze stad aantrekkelijker wordt als er minder blik op straat staat.

Opvallend is dat de Gemeente Hoorn in januari van dit jaar het parkeren op de Bierkade en de stenen brug tussen Bierkade en Appelhaven heeft aangepast. Dat zou volgens de plannen dus weer veranderd moeten worden.

Maximaal 1 vergunning per huis?
Er wordt ook voorgesteld om de Hoornse binnenstad voor het vergunningparkeren in te delen in 5 zones. In 2 van deze 5 gebieden zou men maximaal 1 parkeervergunning per huishouden krijgen. Dit voorstel zal ook voor de nodige beroering onder bewoners van het havenkwartier zorgen. In de ambtelijke notitie wordt toegegeven dat men voor de mensen geen alternatief heeft. De gemeente kan voor de 2e auto geen parkeerplek regelen: ”Men zal dus een eigen oplossing moeten creëren”.

Wat vindt u van deze voorstellen?
U kunt hieronder reageren:

Reacties
Reactie: (yvon)
15-9-2007, 19:19
leuk hoor al die auto plannen van de gemeente Hoorn
ik wou dat ze maar eens opschoten met de rontonde bij mac donalds want dat is ook een tien jarenplan

Reactie: (devries)
15-9-2007, 09:59
Ik dacht dat de gemeente voor de belangen van de burgers op kwam, en dat men zo begaan was ermee, nu staat hier gewoon dat er geen alternatief is en de mensen het zelf maar moeten uitzoeken, alles aangepast zodat het voor de tourist aantrekkelijk is, en gaan die ook de salarissen betalen van de bedenkers van dit plan ? Neem je een peperdure stadmanager in dienst om hoorn aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek komt men weer met dit soort plannen, waanzin !