Spinnenbestrijder krijgt proces-verbaal

ingevoerd op 20-9-2007

Op woensdagmiddag werd op De Compagnie in Zwaag een 39-jarige man uit Den Haag bekeurd omdat hij met een drukspuit spinnen aan het bestrijden was. De man gebruikte hiervoor een vergif. Bestrijding van spinnen met vergif is in Nederland echter in het geheel niet toegestaan. Ook tegen het schoonmaakbedrijf uit Spanbroek waarvoor de man werkzaam was, krijgt een proces-verbaal.

Reacties
Reactie: (okkie)
12-6-2012, 23:49
hahahaha werkelijk om te gieren, je mag niks helemaal niks in dit land. als je een spin afmaakt krijg je levenslang, als je iemand de hersens inslaat de duurste advocaat en wellicht vrijspraak

Reactie: (jan)
12-6-2012, 23:10
regels op regels om er gek van te worden nog even dan mag er niks meer en krijgen de spinnen de overhand, zie je het al voor je al die mensen met een fobie op spinnen die lopen krijzen als ze al een spin zien,ga zo door!!!op naar de spinnenwereld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie: (D!RK)
23-9-2007, 16:14
Beste Theo,

Je moet mijn stukje niet 100% serieus nemen, maar spinnen dood slaan mag, vergiftigen niet?
Doorslaan is dus spin vriendelijk, maar omdat ze vaak lastig berijkbaar zitten zuig ik ze op, en sterven dus tussen mijn rotzooi in de stofzuigerzak.

Als ik spin was, liever gif dan de zak van Dirk, doodgemarteld worden, dus ik bestrijd hier mee mezelf al.

Vermoedelijk is de spin niet beschermd maar het gif?

Daarom mijn leuke reactie, ik begreep dit niet, waarom dit nu wel strafbaar is, waarvoor mag je dit dus vrij verkrijgbare gif dan wel gebruiken.

Reactie: (Theo)
22-9-2007, 21:49
Tja beste Dirk, blijkbaar niet een van de slimsten. Lees je nu dat artikel of niet ? Nu, speciaal voor jou, de uitleg;
Het bestrijden van spinnen met gif is niet toegstaan daar het gif schadelijk is voor de menselijke gezondheid en het milieu. Dit gif is ij de wet verboden. Jouw stofzuiger zal ook wel schadelijk zijn voor de gezondheid, gezien de vieze troep in je huis, maar dit artikel is vrij verkrijgbaar en er rust geen verkoopverbod op.
De vliegjes op de dijk Enkhuizen-Lelystad komen bij bepaalde weersomstandigheden op het weer af. Deze worden helemaal niet bestreden. Dus een niet ter zake doende opmerking.
En misschien is het verstandig dat ze jou ook gaan verbieden, tegen zoveel domheid is geen kruid gewassen. Nu nog iets uitvinden waarmee ze jou kunnen bestrijden en wat toch milieu veilig is.

Reactie: (D!RK)
21-9-2007, 12:55
Ben ik met de stofzuiger dan ook strafbaar?
Werkte net zo goed, en ze komen er ook niet uit, maar gaan dan langzaam dood, dus deze marteling die erger is dan gif mag wel?

En wanneer gaan ze op de dijk Enkhuizen Lelystad een boetes uitdelen, vele doden duizende vliegjes, dus massamoordenaars die vrijuit gaan?

Dus als je een motor met huisvuilzak zie, ik wil gewoon minder poetsen, en die zak zit dan ook vol!