Dag van de West-Friese Ondernemer presenteert ‘succes’

ingevoerd op 21-9-2007

In 2006 was de Dag van de West-Friese Ondernemer een groot succes. Veel ondernemers zagen de waarde van de dag in, met diverse sprekers, workshops en het onvermijdelijke netwerken. Dit jaar wordt het evenement opnieuw gehouden door de Hoornse Ondernemers Compagnie en de Westfriese Bedrijvengroep in samenwerking met toonaangevende partners en sponsoren. Het thema dit jaar is ‘Succes’.

Na een succesvolle eerste editie van de Dag van de West-Friese Ondernemer was de organisatie van een tweede dag een logische stap. Op vrijdag 26 oktober zal Congrescentrum en Schouwburg het Park in Hoorn derhalve opnieuw dienen als locatie van dit evenement. De themadag is voor alle ondernemers van West-Friesland, succesvol of niet, gratis toegankelijk. De dag start om 12.30 uur en sluit rond 18.00 uur.

Succes
Het thema dit jaar is ‘Succes’. Succes is iets wat elke ondernemer nastreeft, maar voor iedereen verschillende vormen kan aannemen en anders geïnterpreteerd kan worden. Toch heeft succes altijd te maken met een goede afloop, uitkomst of uitslag. Het is iets positiefs en een onderwerp dat elke ondernemer, groot of klein en van welke snit dan ook, zal aanspreken. Tijdens deze dag zal veel bruikbare informatie uitgewisseld worden tijdens een gastlezing, workshops, een paneldiscussie en op het businessplaza. Gezien het succes van vorig jaar worden ook ditmaal veel ondernemers verwacht.

Gebroeders Creemers
De dagvoorzitter en gastspreker krijgen deze dag een prominente rol. Vorig jaar werd de trend gezet met Hennie van de Most en Tom van ’t Hek en die lijn wordt dit jaar voortgezet met de gebroeders Creemers. De broers Rob en Marcel Creemers hebben hun sporen verdiend in de wereld van ICT en e-business en hebben succes aan den lijve ondervonden. Rob Creemers is trendwatcher en presenteert in binnen- en buitenland zijn opvattingen op een indringende, originele en eigentijdse wijze. Hij gaat in op de gevolgen voor de huidige maatschappij, waarin niemand deze bijzonder snelle ontwikkelingen nog kan ontlopen. Zijn broer Marcel is onafhankelijk adviseur en is geassocieerd partner van IMN Management Consultants, hij is een veelgevraagd en gewaardeerd spreker. In zijn inleidingen laat hij aan de hand van aansprekende voorbeelden zien hoe hoog “de lat” gelegd moet worden om succes te kunnen hebben in een globaliserende wereld. Hun verhaal is echter niet zuiver een IT-verhaal, integendeel. De broers zijn helder, duidelijk en gepassioneerd en hun verhaal zal velen aanspreken.

Opzet
De paneldiscussie staat onder leiding van Marcel Creemers. Het is nog een verrassing wie in het panel plaats zullen nemen, maar het wordt zeker een zeer gemêleerd gezelschap. Het panel zal vragen beantwoorden en niet schromen zijn mening over diverse stellingen te verdedigen. Vast staat dat het thema vele invalshoeken kent en de nodige discussie op zal roepen. Naast de paneldiscussie zullen diverse workshops georganiseerd worden en uiteraard is er volop gelegenheid om op het businessplaza te netwerken en van gedachten te wisselen met andere ondernemers. Het plaza wordt bovendien gebruikt als presentatieruimte voor aangesloten partners en subsponsors.

Informatie
Kortom: de Dag van de West-Friese Ondernemer belooft opnieuw een bijzonder evenement te worden, dat geen enkele ondernemer in de regio zou mogen missen. Via de website www.dagvandewestfrieseondernemer.nl kunt u zich online inschrijven. Frank Ootes van Van Soelen Evenementen kan u bovendien alle informatie geven. Hij is bereikbaar via (0229) 214924 of frank@vansoelen.nl