Rondleiden door een slimme woning

ingevoerd op 26-9-2007

Op 22 oktober wordt er in Hoorn een bijzondere modelwoning geopend. Deze woning is voorzien van de laatste snufjes op het gebied van domotica. Om iedereen gelegenheid te geven deze modelwoning te bezichtigen worden er gedurende zes weken rondleidingen georganiseerd. Voor het verzorgen van deze rondleidingen wordt er nog naar enthousiaste vrijwilligers gezocht.
 
Domotica is een samentrekking van het Latijnse ‘domus’ (huis) en telematica. Geavanceerde technieken worden gebruikt om een woning zo gebruiksvriendelijk en comfortabel mogelijk in te richten.

Deze modelwoning is interessant voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De woning kan van 22 oktober tot 30 november worden bezichtigd, zodat iedereen zelf kan zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van domotica. Gedurende deze zes weken worden er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur rondleidingen verzorgd. Ook is de woning op donderdagavond tussen 19.00 - 20.00 uur te bezoeken.

De domotica modelwoning is een initiatief van de gemeente Hoorn, woningcorporatie IntermarisHoeksteen, zorggroep de Omring, Ouderenraad, Stichting Welzijn Ouderen, huurdersvereniging De Boog, adviesorganisatie Primo en MEE Noordwest-Holland. De inrichting van de woning is verzorgd door installatiebedrijf Van Der Laan bv.

Als u zich als vrijwilliger voor het verzorgen van deze rondleidingen wilt aanmelden, of als u meer informatie wilt, dan kunt u bellen met: 0900 – 5 206 706. Er wordt gezorgd voor een korte training.