NS vreest vertraging tussen Hoorn en Enkhuizen

ingevoerd op 1-10-2007

Reizigers op het traject tussen Hoorn en Enkhuizen krijgen volgens de NS te maken met langere reistijden. ”Daar heeft ProRail onderhoud aan het spoor nu ingepland voor doordeweeks.” De NS stapt naar de geschillencommissie van spoorbeheerder ProRail over de verdeling van het spoor volgend jaar. 
 
Volgens een woordvoerder van de NS dreigen er in het land wekelijks zo’n honderd treinen uit te vallen door de regeling. ”Maar waar ProRail geen rekening mee houdt is dat er daarnaast nog eens tweehonderd treinen vertraging oplopen. Dat betekent dat elke week tienduizend mensen worden gedupeerd.”

De NS krijgt van ProRail tot volgende week dinsdag de tijd om het bezwaar in te dienen. ”Dat geeft ons nog even de tijd om de bezwaren op een rijtje te zitten”, zegt de NS-woordvoerder.

Voor het eerst werden niet alle verzoeken van de vervoerders op het spoor ingewilligd, meldde ProRail vrijdag. Een half procent van de verzoeken van vervoerders voor de dienstregeling van volgend jaar kon wegens overbelasting niet worden gehonoreerd. ProRail vreest de komende jaren steeds vaker ’nee’ te moeten verkopen.